Dur al·legat de l'advocat de Sandro Rosell contra un procés "ple d'irregularitats"

Hores després de l'absolució de l'expresident del Barça, l'advocat Pau Molins reclama "revisar els requisits de la presó preventiva" després dels "innecessaris" 22 mesos de presó

Actualitzat

L'advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, ha fet un dur al·legat contra la Fiscalia i la jutge instructora del cas hores després que l'Audiència Nacional hagi absolt l'expresident del Barça.

Molins ha qualificat la causa contra Rosell com un "cas paradigmàtic del que no ha de ser un procediment penal" i ha reclamat "revisar els requisits de la presó preventiva" després dels 22 mesos de presó preventiva que han passat tant l'expresident del Barça com el seu soci Joan Besolí.

"No hi ha hagut comissions il·legals, Rosell cobrava per una mediació lícita. No hi havia delicte font, ni delicte antecedent, ni blanqueig de capitals ni organització criminal. No hi havia res. Per això calia tenir dues persones ingressades a la presó quasi dos anys? Algú s'ho hauria de fer mirar"

Molins ha assegurat que exigiran responsabilitats i compensacions econòmiques quan la sentència sigui ferma.

Per l'advocat, el procés penal ha estat "ple d'irregularitats" i ha lamentat que, durant els 22 mesos de presó de Rosell i Besolí, només s'hagin practivat dues proves testificals, un fet que ha considerat "desproporcionat i innecessari":

"Quan arribes al judici, el tribunal dona per bona tota la versió de la defensa que no s'ha mogut ni un pèl del que vam dir des del minut 1 en el primer escrit que vam fer per demanar la llibertat"

Per Molins, l'absolució de Rosell "ha deixat en evidència la instrucció i l'acusació".

 

"És evident que el sistema ha fallat"

L'advocat ha qualificat d"investigació inquisitorial" i "sense control jurisdiccional" la que han portat a terme la UDEF i l'UCO.

Malgrat les crítiques al desenvolupament d'un procés penal en què ha considerat que "és evident que el sistema ha fallat", Molins ha dit que estan "orgullosos" perquè "finalment s'ha fet justícia":

"Jo personalment torno a confiar en la justícia d'aquest país. El tribunal ha fet un gran servei a la justícia d'aquest país. Pot semblar contradictori després de tot el qwue ha passat, però és una grandíssima notícia per la justícia d'aquest país".

 

Possibles reclamacions

L'equip d'advocats de Sandro Rosell esperarà a que la sentència sigui ferma per decidir si emprèn algun tipus d'acció legal per compensar els 22 mesos que l'expresident del Barça i el seu soci, Joan Besolí, han passat a la presó.

Andrés Maluenda, de l'equip de Pau Molins, ha explicat que hi ha jurisprudència pel mal funcionament de la justícia:

"Amb una assignació econòmica ridícula, d'uns 70 euros per cada dia privat de llibertat, però això no compensa els 22 mesos passats a la presó".

 

"Hem cridat com a bojos"

Els advocats de sandro Rosell han pogut comunicar-li la sentència abans que fos publicada als mitjans de comunicació. Andrés Maluenda, que li ha trucat per telèfon, ha explicat la seva reacció:
 

"Hem cridat com a bojos, però no parava de preguntar si tenia la sentència per estar-ne segur. El moment àlgid ha estat quan hem tingut accés al text i li hem llegit la part de la sentència on se l'absol a ell i als altres processats".

 

Pau Molins ha explicat que aquests dos anys "hem patit molt" per no poder explicar a la família una cosa que ni nosaltres mateixos no enteníem. Per això ha fet una crida a fer revisió i examen de consciència perquè això no torni a passar:

 

"Hi havia alternatives per garantir la presència del Sandro al judici, ho saben perfectament, i que no s'escudin en altres casos de gent que ha marxat del país. La gent identifica presó amb culpabilitat, i avui en di hi ha altres mecanismes que permetrien garantir la presència del processat al judici sense privar-lo de llibertat".

 

Molins ha recordat que el dia que l'Audiència Nacional va decretar llibertat de Rosell, després de la tercera sessió del judici, el Barça va guanyar al Bernabéu, i ha evocat la possibilitat que els blaugrana es proclamin campions de Lliga el dia que ha quedat absolt.

 

 

 

ARXIVAT A:
Sandro Rosell
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut