La Fiscalia diu que García-Castellón magnifica indicis "irrellevants" per imputar Puigdemont

El ministeri públic creu que el cas de Tsunami Democràtic hauria de sortir de l'Audiència Nacional, perquè no veu prou indicis per parlar de terrorisme

RedaccióActualitzat

La Fiscalia demana treure la causa del Tsunami Democràtic de l'Audiència Nacional i que se la quedi un jutjat de Barcelona. Ha presentat un recurs contra la decisió del magistrat Manuel García-Castellón d'aquest dilluns, en què decidia investigar l'expresident Puigdemont, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, i deu persones més per terrorisme.

Segons el ministeri públic, quatre anys d'actuacions a l'Audiència Nacional no han aportat prou indicis --de fet, els titlla d'"arguments irrellevants en uns casos, i insuficients en altres"-- per continuar la instrucció per aquest delicte i sosté que s'ha de seguir la investigació per desordres públics i, per aquest motiu, l'Audiència ja no seria l'òrgan competent.

"Els únics fets delictius que es dedueixen dels actuats en la causa serien els duts a terme a l'aeroport del Prat i a la Jonquera, constitutius de desordres públics greus, després de la derogació de la sedició", diu la Fiscalia. "Aquí no hi ha grup ni organització sinó un perfil a les xarxes i darrerament una app o aplicació informàtica per a telèfons mòbils", afegeix en el recurs.

I cita explícitament Carles Puigdemont, afirmant que els indicis són "insuficients". "Examinats els fonaments", diu el document, "no es pot
establir cap conjectura respecte de la responsabilitat penal" de l'expresident.

La causa del Tsunami és una de les que s'inclourien en la llei d'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes.

La notícia de la imputació de Puigdemont i Rovira es va saber aquest dilluns, coincidint amb les hores clau de la negociació per investir Pedro Sánchez.

Aquest recurs anirà a una sala de l'Audiència Nacional que decidirà.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut