La fiscalia descarta demanar l'euroordre contra Meritxell Serret i Anna Gabriel
Anna Gabriel i Meritxell Serret

La Fiscalia descarta demanar l'euroordre contra Meritxell Serret i Anna Gabriel

Estan processades per desobediència i no es pot demanar una extradició per un delicte que no comporta pena de presó

RedaccióActualitzat

La Fiscalia no pensa demanar al Suprem la reactivació de l'euroordre contra Anna Gabriel i Meritxell Serret. En el cas de l'exdiputada de la CUP, perquè només està processada per desobediència i, legalment, no es pot demanar una extradició per un delicte que no comporta pena de presó.

El mateix passaria amb l'exconsellera d'Agricultura. Segons la Fiscalia, llegida la sentència del Suprem, la seva participació en els fets encaixaria més en la desobediència que en la malversació.

Abans de fer-se pública la sentència de judici del procés, el Suprem va confirmar fa quatre mesos el processament de Meritxell Serret i del també exconseller Toni Comín. Tots dos havien recorregut la interlocutòria dictada pel jutge Llarena, el maig de l'any passat, per la qual es processava Comín per rebel·lió i malversació de fons públics i Serret per desobediència i malversació.

Anna Gabriel va marxar a Suïssa el febrer de l'any passat, després que el jutge del Suprem Pablo Llarena la va citar com a investigada pel procés sobiranista.

Sobre la situació de la resta de polítics independentistes que estan fora de Catalunya, la Fiscalia encara no ha pres cap decisió sobre els exconsellers Clara Ponsatí, a Escòcia; Toni Comín i Lluís Puig, a Bèlgica; i l'exsecretària general d'ERC Marta Rovira, a Suïssa.


Veto del Canadà a Puigdemont
 

Carles Puigdemont, aquest dimarts, sortint del Palau de Justícia de Brussel·les (Reuters/Johanna Geron)

Mentrestant, el govern del Canadà ha refusat per segona vegada l'entrada al país de Carles Puigdemont al·legant que encara té una causa judicial pendent a Espanya. L'expresident ha anunciat aquest matí que recorrerà aquesta decisió al Tribunal Federal canadenc.

Els seus advocats defensaran que la decisió és precipitada i que no respecta la presumpció d'innocència.

Puigdemont havia estat convidat per una entitat independentista del Quebec. Aquest dimarts, el primer ministre quebequès ja va mostrar públicament el seu desconcert per la decisió i va dir que demanaria explicacions al govern federal.

No és la primera vegada que el Canadà rebutja un viatge del 130è president de la Generalitat. La primavera passada la mateixa entitat ja va convidar-lo, i quan va demanar una autorització electrònica d'entrada -que eximeix de visat per a estrangers de determinats països que venen per via aèria- també se li va denegar. L'obertura d'aquest front judicial arriba paral·lelament a l'euroordre d'extradició que afronta des de Bèlgica.   

ARXIVAT A:
Meritxell SerretProcés catalàJudicial
Anar al contingut