Toni Comín i Meritxell Serret (ACN)
Toni Comín i Meritxell Serret (ACN)

El Suprem confirma el processament de Toni Comín i Meritxell Serret

L'alt tribunal afirma que hi ha indicis rellevants que van tirar endavant el referèndum de l'1 d'octubre coneixent els elevats "riscos d'actes de violència"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha confirmat el processament de Toni Comín i Meritxell Serret. Els dos exconsellers a l'exili havien recorregut la interlocutòria dictada pel jutge Llarena, el maig de l'any passat, per la qual es processava Comín per rebel·lió i malversació de fons públics i Serret per desobediència i malversació.

L'alt tribunal afirma que hi ha indicis rellevants que els màxims dirigents del procés van tirar endavant el referèndum de l'1 d'octubre sent conscients dels elevats perills d'actes de violència que comportava i que, a més, no el van suspendre quan se'ls va instar a fer-ho.

"Van planificar, organitzar i desplegar l'execució del referèndum, coneixent els elevats riscos d'actes de violència que comportava. A més, cal sumar-hi que no només no ho van suspendre quan se'ls van recordar les probables conseqüències, sinó que el dia dels fets eren a l'espai territorial català on s'estava celebrant, és a dir, en el que es podia considerar l'escenari de la fase d'execució de la conducta il·lícita i inconstitucional que havien projectat i organitzat."

La decisió coincideix amb la negativa del Suprem a deixar en llibertat els independentistes presos i arriba 10 dies abans que Comín hagi de participar com a eurodiputat en la constitució del Parlament Europeu el 2 de juliol.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàTribunal Suprem Rebel·lióToni ComínMeritxell Serret
Anar al contingut