La contaminació per l'aviació no para de créixer: en 20 anys el trànsit aeri es doblarà

En els últims cinc anys, les emissions de CO2 a l'atmosfera han pujat un 32%

RedaccióActualitzat

Els avions són cada vegada més eficients en el consum, de fet, la despesa actual per passatger i quilòmetre s'ha rebaixat a més de la meitat des de l'any 1990. Tot i això, amb l'aparició dels vols de baix cost, cada vegada volar està a l'abast de més gent i el nombre de vols i d'avions s'ha incrementat.  Però això ha tingut una contrapartida: també ha suposat un increment d'emissions de CO2 a l'atmosfera. Només en els últims 5 anys la pujada ha estat d'un 32%. Si l'aviació fos un país, estaria entre els 10 principals emissors del planeta.

 

Cada vegada són més el nombre d'avions que circulen pel món

 

Es preveu que en els propers vint anys, el trànsit aeri es dobli. A més a més, apareix el factor de les noves classes mitjanes dels països emergents, que fins ara no s'havien pogut permetre la despesa que suposa viatjar en avió, i que volen fer el mateix que en altres països.

Les investigacions per a aconseguir combustibles menys contaminants o ben nets, com l'energia solar no preveuen una aplicació immediata en grans avions de passatgers. És per això, que les grans companyies aèries hauran d'invertir en un projecte on es pugui aconseguir la reducció de fonts d'emissió de CO2 a l'atmosfera.

Una altra manera de reduir les fonts d'emissió està en mans dels passatgers, que poden considerar reduir els viatges que fan en avió, o bé, fer servir sistemes alternatius de transport.

 

 

El naixement de les companyies de baix cost ha provocat que el nombre de viatgers hagi augmentat (ACN)

 

Mesures per reduir la contaminació

Amb motiu de la sortida del nou disc, el grup musical Coldplay ha anunciat que no farà gira fins que no sigui sostenible i responsable amb el medi ambient. El grup anglès se suma així a reduir el consum d'avions.

A més a més, gràcies a les protestes de grups ecologistes, un dels vols més curts del món s'ha eliminat. El vol tan sols durava 9 minuts i recorria els 38 quilòmetres que hi ha entre la ciutat de Maastricht i Lieja.

Sumant-se a les mesures per a reduir el consum d'avions i així evitar una despesa major de CO2 a l'atmosfera, el papa Francesc ha anunciat que està estudiant introduir el "pecat ecològic". Segons Francesc, els "ecocidis"  són "crims contra la pau" i així haurien de ser reconeguts per la comunitat internacional.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut