Els tancs han entrat a Hama durant la matinada.
Els tancs han entrat a Hama durant la matinada.
Síria

La comunitat internacional condemna la violència del règim sirià

Després dels fets de Hama, la comunitat internacional s'ha afanyat una vegada més a condemnar la violència i la brutalitat del règim sirià, a qui s'ha acusat de declarar la guerra oberta contra el seu poble. Però els Estats Units continuen sense demanar explícitament la marxa d'Al-Assad tot i que el president, Barack Obama, ha promès augmentar la pressió sobre Damasc. Per la seva banda, la comunitat internacional no té una posició comuna pel que fa a Síria, a diferència de Líbia, i això fa que tot estigui únicament a les mans del poble sirià.

Actualitzat
Itàlia i Alemanya demanen una reunió d'emergència

Per revertir aquesta situació, el ministre d'Afers Estrangers italià, Franco Frattini, ha demanat la convocatòria d'una reunió d'emergència del Consell de Seguretat de l'ONU. Una petició a la qual, unes hores més tard, s'ha afegit Alemanya.

"Exigim que el Consell es reuneixi per adoptar una posició ferma", ha assenyalat Frattini, que també ha proposat "una trobada entre ambaixadors de la Unió Europea a Damasc". Pel ministre italià, el règim sirià ha comès "un acte de repressió horrible" i, en plena vigília del ramadà, ha demanat "el cessament immediat de la violència". 

Així doncs, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides podria debatre avui la violència del govern sirià contra l'oposició, una violència que només aquest diumenge, vigília de l'inici del ramadà, va causar uns 120 morts.

Obama promet augmentar la pressió sobre Damasc


Des de territori nord-americà, el president Barack Obama ha confessat que se sent "horroritzat" davant l'ofensiva militar duta a terme per les tropes de Bashar al-Assad a Hama, ciutat símbol de la resistència contra el poder. Així, Obama ha promès que els Estats Units "seguiran augmentant la pressió sobre el règim de Damasc" per combatre l'ús que fa de "la tortura, la corrupció i el terror".

Obama està convençut que el país àrab serà "un lloc millor" quan el règim actual doni pas a una "transició democràtica". Per accelerar aquest procés, assegura que els Estats Units treballaran conjuntament amb altres països per "aïllar Al-Assad del govern".

Per l'ambaixada dels EUA, és una guerra contra la població


L'ambaixada dels Estats Units a Síria denuncia que el règim ha iniciat una guerra armada total contra els seus propis ciutadans en una reacció desesperada davant les protestes populars. Són valoracions que recull l'agència Reuters, arran de l'ofensiva a gran escala que l'exèrcit sirià ha llançat aquest matí contra la ciutat rebel de Hama, al centre del país. Segons xifres de l'oposició, hi podria haver prop d'un centenar de morts.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut