El tuit de Junts pel Sí on anuncia els noms de Cardús, Paluzie i Ponsatí
El tuit de Junts pel Sí on anuncia els noms de Cardús, Paluzie i Ponsatí
Barcelona

Junts pel Sí continua el degoteig de candidats amb tres noms nous: Salvador Cardús, Clara Ponsatí i Elisenda Paluzie

Dissabte, la candidatura va presentanr tres noms més de la societat civil: Salvador Cardús, Clara Ponsatí i Elisenda Paluzie

Felip GordilloActualitzat

La setmana del 15 d'agost acostuma a ser una de les més fluixes a nivell d'actualitat política. La majoria de líders estan de vacances i,si no és que esclata algun cas com el de la trobada entre el ministre Fernández Díaz i Rodrigo Rato, les redaccions van força buides de seguiment de polítics.

No és el cas de Junts pel Sí. La candidatura independentista continua la seva estratègia mediàtica amb un degoteig de noms per la llista conjunta dia sí, dia també. Cada dia n'hi ha tres de nous, mentre la llista de candidats simbòlics continua ampliant-se a la web (més de 36.000 aquest diumenge).

Dissabte la candidatura independentista tampoc no ha fallat. Ha presentant tres noms més de la societat civil: El sociòleg, escriptor i periodista Salvador Cardús, i les economistes Clara Ponsatí i Elisenda Paluzie aniran a la llista per Barcelona.

El degoteig de noms es pot seguir a través de Twitter


Aquesta setmana, Junts pel Sí també ha sumat els expresidents del Parlament Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach (dilluns); l'esportista Núria Picas i el periodista Miquel Calçada (dimarts); l'escriptor Jaume Cabré, el filòsof Xavier Rubert de Ventós i l'actriu Sílvia Bel (dimercres); el jurista  i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer,, l'investigador biomèdic Pere-Joan Cardona i l'empresari Raimon Carrasco (dijous); i la productora Isona Passola, la xef Ada Parellada i l'actriu Montserrat Carulla (divendres).

Una llista de 14 noms, tres per dia. En falta un. La periodista i escriptora Empar Moliner no anirà al final a la llista de Junts pel Sí. Moliner ho justifica perquè és incompatible amb la feina que fa als mitjans de comunicació.

Crítiques de l'oposició

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha criticat aquest seguit de noms diaris. Lluís Rabell diu que és una "estratègia per ocupar l'escena mediàtica".

"El problema de l'estratègia de Junts pel Sí és que necessiten ocupar mediàticament amb noms que sonin de l'actualitat per no parlar del paquet sorpresa que va dins de la llista que és la pretensió de fer altre cop president Mas"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut