Barcelona

Jordi Sànchez només es planteja la DUI si el govern espanyol no deixa celebrar una consulta

Sànchez insisteix en la necessitat que les candidatures independentistes guanyin amb àmplies majories per garantir la continuïtat del procés sobiranista

RedaccióActualitzat

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, només es planteja una declaració unilateral d'independència en cas que el govern espanyol no deixi celebrar una consulta si guanyen les candidatures independentistes el 27 de setembre.

"El que caldrà és o emplaçar el govern espanyol en un termini raonable per poder discernir a les urnes, i si no és així i tenim la majoria el 27 de setembre... la declaració unilateral, quan pertoqui. No ara, no al setembre, no a l'octubre."

En una entrevista a "El suplement d'estiu" de Catalunya Ràdio, Sànchez insisteix en la necessitat que les candidatures independentistes guanyin amb àmplies majories per garantir la continuïtat del procés sobiranista.

"El procés cap a la independència no serà curt, de setmanes, hi ha molta feina a fer, per això és molt important que hi hagi un govern estable, que es garanteix amb unes majories absolutes clares."

Pel que fa a la mobilització de la Meridiana per la Diada, Jordi Sànchez diu que no demanaran el vot per cap candidatura, però admet que una àmplia mobilització ajudarà a l'èxit del sobiranisme el 27 de setembre.

El president de l'Assemblea, tot i que no es planteja que les formacions sobiranistes perdin les eleccions del setembre, assegura que continuaran treballant en cas que no guanyin.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut