Junqueras i Forn demanen permís per prendre possessió com a eurodiputat i regidor

El líder d'ERC està convocat al Congrés el dia 17 per prometre el càrrec i el nou regidor de JxCat demana venir a Barcelona el 14 i el 15

RedaccióActualitzat

Els advocats d'Oriol Junqueras i de Joaquim Forn han demanat permís aquest dimecres al Tribunal Suprem per poder fer els tràmits per convertir-se en eurodiputat i regidor respectivament.

En el cas de Junqueras, el permís demanat és per sortir de Soto del Real el dilluns 17 de juny per ser al Congrés dels Diputats a les 12 del migdia.

Aquell dia, la Junta Electoral Central hi farà l'acte de jurament o promesa dels nous eurodiputats espanyols, i Junqueras hi ha de ser per poder adquirir la condició d'eurodiputat que va aconseguir en les eleccions europees del 26M.

En el cas de Forn, demana permís per venir a Barcelona els dies 14 i 15 de juny per prendre possessió del càrrec de regidor del nou Ajuntament de Barcelona.

El dia 14 és per fer la declaració de béns i activitats, que ha de ser presencial, i el 15 per assistir a la sessió constitutiva de l'Ajuntament:

 


En els dos casos, ja s'haurà acabat la vista oral del judici del procés, en què tots dos estan acusats de rebel·lió, entre altres càrrecs.

Per a Junqueras, és la segona vegada en poques setmanes que demana un permís com aquest: en l'anterior ocasió l'hi van concedir.

Això li va permetre, el 20 de maig, anar al Congrés per convertir-se en diputat, condició que només quatre dies després va ser suspesa, també per a Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, per la mesa d'aquesta cambra.

Per a Forn, en canvi, és la primera vegada que demana un permís com aquest.
 

 

ARXIVAT A:
Judici procésOriol JunquerasJoaquim FornTribunal Suprem
Anar al contingut