El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, viatjarà a l'espai en el seu primer vol suborbital
Imatge d'arxiu de Jeff Bezos (EuropaPress/Andrej Sokolow)

Jeff Bezos, d'Amazon, viatjarà a l'espai en el primer vol turístic de la seva companyia

El fundador d'Amazon i un dels homes més rics del planeta formarà part de la tripulació, juntament amb el seu germà, del primer vol de Blue Origin, el 20 de juliol

RedaccióActualitzat

El propietari i fundador d'Amazon, Jeff Bezos, formarà part de la tripulació del primer llançament de la seva nau espacial per a passatgers, New Shepard de Blue Origin, una nau que ja s'ha provat amb èxit 15 vegades. Serà el 20 de juliol i l'acompanyarà el seu germà

Així ho ha anunciat aquest dilluns en un vídeo compartit al seu perfil d'Instagram:

"Des que tenia cinc anys, he somiat poder viatjar a l'espai. El 20 de juliol emprendré aquest viatge amb el meu germà. La més gran de les aventures, amb el meu millor amic."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)


Amb ells, també hi anirà el guanyador d'una subhasta en la qual ja s'estan oferint prop de 3 milions de dòlars.

Blue Origin és l'empresa de vols espacials creada pel fundador d'Amazon i que s'enfronta a una dura competència, la de l'SpaceX d'Elon Musk.

De fet, tant Musk com el multimilionari Richard Branson, amb Virgin Galactic, han invertit bilions de dòlars en coets per anar a l'espai, però Bezos serà el primer dels tres d'anar-hi. I ho farà només uns dies després de plegar com a conseller delegat d'Amazon, a principis de juliol.

 

La companyia de Bezos s'ha fixat, així, la seva pròpia fita històrica: marcar l'inici d'una nova era de viatges espacials privats. I la volen iniciar el 20 de juliol, coincidint amb el 52è aniversari de l'arribada de l'Apollo 11 a la Lluna


Viatges suborbitals

El coet New Shepard NS-15, però, no arribarà tan lluny. Es tracta del primer dels seus viatges turístics suborbitals, en què la nau abandona l'atmosfera terrestre, situada uns cent quilòmetres per sobre del nivell del mar, prou altura per experimentar la no-gravetat i veure la curvatura del planeta.

Es preveu que el coet voli fins passada l'atmosfera, a l'inici de l'espai, on el propulsor i la càpsula se separaran. El propulsor podria fer un aterratge vertical a prop d'una plataforma de llançament a la Terra. Onze minuts després, la càpsula descendirà amb l'ajuda d'un paracaigudes. 

El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, viatjarà a l'espai en el seu primer vol suborbital
Imatge de la càpsula descendint amb uns paracaigudes (Blue Origin)

 

Anar al contingut