El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, en una presentació de l'empresa (EFE / Michael Nelson)
El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, en una presentació de l'empresa (EFE / Michael Nelson)

Jeff Bezos deixarà la primera línia d'Amazon després de 27 anys

Andy Jassy agafarà el relleu de Bezos com a conseller delegat del gegant del comerç electrònic

Actualitzat

El fundador i conseller delegat d'Amazon, Jeff Bezos, deixarà el seu càrrec a la primera línia de la direcció del gegant del comerç electrònic el tercer trimestre d'aquest 2021.

Bezos, l'home més ric del món segons la llista Forbes, passarà a exercir de president executiu d'Amazon. Des del nou lloc, Bezos continuarà tenint influència en la presa de decisions de la companyia, però no estarà tan present en el dia a dia.

D'aquesta manera, segons ha explicat en un correu als treballadors, tindrà més temps per dedicar-se a fundacions benèfiques i a altres empreses seves, com la companyia de transport aeroespacial Blue Origin o el diari The Washington Post.

 

Bezos, a l'interior d'un dels coets de la seva empresa Blue Origin
Bezos, a l'interior d'un dels coets de la seva empresa Blue Origin (Reuters / Isaiah Downing)

 

"No deixeu d'inventar"

En el missatge que ha enviat a la plantilla, Bezos ha reivindicat la invenció com a motor d'Amazon. El fundador de l'empresa ha reivindicat el caràcter "pioner" de la companyia i ha dit que "Amazon és el que és gràcies a la invenció".

"Si ho fas bé, uns anys després d'un invent sorprenent, allò nou ha esdevingut normal. La gent badalla. Aquest badall és el millor compliment que pot rebre un inventor. Quan s'observen els nostres resultats financers, allò que realment es veu són els resultats acumulatius a llarg termini de la invenció. Ara mateix veig Amazon en el seu moment més inventiu, la qual cosa converteix aquest moment en l'òptim per a aquesta transició."

De fet, el correu acaba animant els treballadors a continuar inventant:

"No deixeu d'inventar, no us desespereu si la primera idea sembla esbojarrada. Recordeu de continuar sorprenent-vos. Permeteu que la curiositat sigui la vostra brúixola. Continua sent el primer dia."

 

Jeff Bezos, durant una conferència l'any 2018
Jeff Bezos, durant una conferència l'any 2018 (Reuters / Joshua Roberts)

 

Andy Jassy, futur conseller delegat

Quan Bezos deixi el lideratge de l'empresa, el cap del servei de computació al núvol Amazon Web Services, Andy Jassy, serà el nou conseller delegat de l'empresa.

Jassy, que va entrar a treballar a Amazon l'any 1997, només tres anys després de la fundació, dirigeix des de la seva creació el segment de negoci que ha resultat més rendible per l'empresa els últims anys. De fet, Amazon Web Services és el líder destacat del sector de la computació al núvol.

 

Andy Jassy agafarà el relleu de Jeff Bezos com a conseller delegat d'Amazon
Andy Jassy agafarà el relleu de Jeff Bezos com a conseller delegat d'Amazon (Reuters / Mike Blake)

 

Amazon va duplicar beneficis el 2020

L'adeu de Bezos s'ha produït el dia en què s'han sabut els resultats d'Amazon de l'any passat. El gegant del comerç electrònic va tancar l'any fiscal 2020 amb uns beneficis nets de 21.331 milions de dòlars, gairebé el doble dels 11.588 milions del 2019.

Durant els últims dotze mesos, la firma de Seattle ha viscut un gran impuls a conseqüència del gran increment de les compres per internet a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

Amazon va facturar 386.064 milions de dòlars, un 38% més, i els accionistes van guanyar 42,64 dòlars per títol, molt per damunt dels 23,46 per acció de fa un any.

 

Bezos, en la presentació d'una iniciativa mediambiental d'Amazon, l'any 2019
Bezos, en la presentació d'una iniciativa mediambiental d'Amazon, l'any 2019 (EFE / Michael Reynolds)

 

ARXIVAT A:
Amazon
Anar al contingut