Jaume Collboni ja és el candidat oficial del PSC a l'alcaldia de Barcelona

El candidat socialista es presenta als comicis municipals per tercera vegada amb l'objectiu d'aconseguir governar en solitari

RedaccióActualitzat

Ja és oficial. El PSC ha proclamat aquest dissabte Jaume Collboni com a candidat a l'alcaldia de Barcelona a les eleccions del maig de 2023, en el que serà el seu tercer intent de ser alcalde, després de compartir govern amb Ada Colau.

El Consell de Federació del partit a Barcelona l'ha proclamat aquest dissabte en un acte a Montjuïc, a les instal·lacions de l'INEFC. Ha estat flanquejat per la cúpula del PSC amb Salvador Illa al capdavant i també per altres dirigents de pes i alcaldes històrics com Miquel Iceta i Jordi Hereu.

Collboni aspira a una victòria que li permeti governar en solitari, afirma que no serà la crossa de ningú i que el seu projecte vol declarar la guerra a l'incivisme i deixar enrere les divisions del procés.

En l'acte de proclamació, ha carregat durament contra els Comuns i ERC i ha promès recuperar la Barcelona dels governs de Narcís Serra i de Pasqual Maragall.

Collboni s'ha mostrat convençut que guanyarà els comicis i ha dit que es presenta per "obrir una nova etapa en el futur de la ciutat".

"Són unes eleccions transcendentals, entre la Barcelona de l'acord o la que imposa, l'estable o la incerta", ha dit.

 

 

Els candidats confirmats a l'alcaldia de Barcelona

Collboni competirà per l'alcaldia amb Ada Colau que ja va ser proclamada candidata de Barcelona en Comú el passat mes de maig. Colau també és la tercera vegada que es presenta.

Tots dos han cogovernat la ciutat des del 2019 quan el PSC, amb els seus 8 regidors, pactava amb Colau un govern que ha estat estable, però amb discrepàncies en temes com el turisme, l'Hermitage o l'aeroport.

L'altre rival directe de Collboni serà el candidat d'Esquerra, Ernest Maragall, guanyador dels últims comicis municipals, i que també ha estat proclamat ja oficialment.

Per la seva banda, la CUP ha triat ja la diputada Basha Changuerra com a alcaldable per Barcelona.

I Eva Parera, que es va presentar a les últimes eleccions amb el partit de Manuel Valls, ara es presentarà al capdavant de Valents, una formació que es defineix com a constitucionalista.


Les candidatures amb incògnita

Però no tots els partits han definit ja les seves estratègies municipals.

Per exemple, per ara no se sap qui serà el candidat de Junts després de la retirada d'Elsa Artadi, malgrat que tot apunta que l'exalcalde Xavier Trias serà l'escollit.

També entre les candidatures pendents hi ha les de PP, Ciutadans i Vox. En el cas de la formació taronja, la que era la seva candidata oficial, Luz Guilarte, va deixar la política fa només uns dies i va renunciar a encapçalar la llista.

ARXIVAT A:
PSCJaume Collboni Ajuntament de BarcelonaEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut