Maragall repetirà com a candidat d'ERC a les eleccions de Barcelona, que va guanyar el 2019 (ACN/Nia Escolà)

ERC confia de nou en Maragall per revalidar la victòria a Barcelona i obtenir l'alcaldia

El veterà polític afronta el repte de tornar a guanyar les eleccions amb més marge per poder ser alcalde

RedaccióActualitzat

Ernest Maragall tornarà a ser l'alcaldable d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, després d'haver estat escollit amb un 90% dels vots en eleccions primàries, on era l'únic candidat.

Maragall ha dit que afronta el repte de tornar a guanyar les eleccions, previstes per d'aquí a un any, però aquest cop amb un marge més ampli de vots per poder ser alcalde.

En el seu discurs, Maragall ha apostat per retornar l'orgull, la confiança i l'ambició a Barcelona:

"Barcelona no accepta ser mal governada, i per això avui mostra un punt de disgust, de frustració, un estat d'ànim malhumorat i distant. Barcelona ens demana que hi posem remei, que li retornem la suma d'orgull, confiança i legítima ambició que avui enyora però sap que és perfectament possible."

A les últimes eleccions municipals, Esquerra va guanyar en vots, però va empatar en regidors amb els Comuns, que van acabar pactant amb el PSC i van obtenir també el suport de part de la candidatura que liderava Manuel Valls per fer possible que Ada Colau repetís com a alcaldessa.

Precisament fa uns dies que Ada Colau va anunciar també la seva intenció de repetir com a cap de llista dels Comuns a l'alcaldia de Barcelona.

El PSC, tercera força a l'Ajuntament, decidirà en primàries a la tardor el seu candidat o candidata. Jaume Collboni s'ha postulat per repetir.

A Junts, la incògnita és gran després de la renúncia d'Elsa Artadi. El partit està pendent ara del seu congrés. Escollir candidat o candidata serà un dels deures de la nova direcció.

L'altre dubte pel que fa a noms és si Josep Bou repetirà com a cap de llista del Partit Popular, mentre que la candidatura de BCN Pel Canvi, que el 2019 liderava Manuel Valls, s'ha dividit en diferents sectors. Només la regidora Eva Parera ha confirmat que serà candidata amb les sigles de Valents.

 

ARXIVAT A:
EleccionsERCErnest MaragallAjuntament de BarcelonaEleccions municipals 2023
Anar al contingut