Basha Changue a la presentació com a candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona ACN/Eli Don

La diputada Basha Changue, candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona

A la llista que encapçala l'activista antiracista i afrofeminista també hi ha Jordi Estivill i Ariadna Llena com a números 2 i 3

Actualitzat

La CUP ja té cap de llista per a les eleccions municipals del maig vinent. La diputada del Parlament Basha Changue és la candidata a l'alcaldia de Barcelona

Changue ha destacat pel seu activisme antiracista i afrofeminista des d'organitzacions com Comunitat Negra, Africana i Afrodescendent de Catalunya o Afroféminas. 

Basha Changue, amb Jordi Estivill i Ariadna Llena, números dos i tres a la llista cupaire (ACN/Eli Don)

L'assemblea plenària del partit l'ha proclamada oficialment, amb els deu primers noms de la llista electoral, després d'un procés intern. Changuerra anirà acompanyada de Jordi Estivill, com a número dos, i d'Ariadna Llena, de número tres. Les altres persones que formen part dels primers noms de la candidatura són Thaïs Cloquell, Santi González, Eva Fernández, Jordi Gutiérrez, Marga Olalla, Alfons Romero i Clara Camps.


Si entra com a regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Changue --de nom complet  Basharat Changuerra Canalejo--, deixarà de ser diputada al Parlament.

Amb la seva elecció, ja només queden per definir els caps de llista de Junts i del PP. 

La CUP ha presentat els 10 primers de la llista, que encapçala Basha Changue (ACN/Eli Don)

Antiracista i afrofeminista

Nascuda a Moià i criada entre el Prat de Llobregat i Nou Barris, a Barcelona, Basha Changue, de 38 anys, és filla de pare guineà i mare cordovesa, i va estudiar disseny d'interiors i integració social.

Fa un temps que torna a viure a Nou Barris, després de gairebé una dècada al Moianès, on ha estat regidora de la CUP a l'Ajuntament de Moià, del 2019 al 2021. Aquell any es va presentar a les eleccions al Parlament i va sortir escollida per la circumscripció de Barcelona a la llista de la CUP-Guanyem.

Com a diputada és portaveu a les comissions de Drets Socials i Igualtat i Feminismes, vicepresidenta de la Comissió d'Estudi del Racisme Institucional i Estructural i Ponent Relatora de la Llei d'estabilització de les treballadores públiques i de la Llei pels drets LGTBI.

Dins del partit, és membre dels Grups de Treball Lluita Antiracista, Lluita Feminista i Drets LGTBI.

Com a activista, és impulsora i actual presidenta de l'associació AfroFem Koop i membre de l'organització Comunitat Negra, Africana i Afrodescendent de Catalunya i va ser la presidenta de l'organització política Afroféminas. 

ARXIVAT A:
EleccionsCUPAjuntament de BarcelonaEleccions municipals 2023
Anar al contingut