Colau es presentarà per tercer cop a l'alcaldia de Barcelona per "consolidar" el projecte

L'alcaldessa assegura que vol repetir com a candidata de Barcelona en Comú a les municipals del 2023 convençuda que pot guanyar

Paula Florit GomilaActualitzat

Ada Colau es presentarà per tercer cop com a candidata dels comuns a l'alcaldia de Barcelona. Ho ha anunciat aquest matí, en una convocatòria extraordinària des dels jardins Doctor Pla i Armengol, al districte d'Horta-Guinardó.

Ha assegurat que després de dos mandats "complicats", per la pandèmia o per la tensió política a Catalunya, "necessita" un tercer mandat per consolidar "els centenars de projectes que estan en marxa a la ciutat":

"Estic més convençuda que mai que val molt la pena batallar i guanyar un tercer mandat per consolidar el nostre projecte."

Des d'un faristol amb el lema "Barcelona guanya vida", Colau ha assegurat que és un "enorme honor i un privilegi" ser alcaldessa de la ciutat, un càrrec que fa set anys que ocupa, i que fa el pas després d'haver fet una reflexió personal i d'haver rebut l'aval de les bases de Barcelona en Comú.

"Accepto la proposta de tornar a ser l'alcaldessa de la ciutat, de guanyar per la seva gent, la Barcelona del futur que volem: una ciutat més verda, més justa, més innovadora i orgullosament diversa."

L'alcaldessa, a qui han acompanyat les tinentes d'alcaldia Janet Sanz, Laura Pérez i Jordí Martí, s'ha mostrat convençuda que "tornarem a guanyar i amb més suports que en eleccions anteriors":

"Si pensés que vaig a perdre, no m'hi presentaria."

En tot cas, Colau ha explicat que no es confirmarà la seva candidatura --que ha afirmat que serà l'última-- fins que es completi un procés de primàries. Per ara, és l'única que ha anunciat que s'hi presenta.

El plenari de Barcelona en Comú va votar aquest dissabte a favor de la repetició de Colau. Els militants van aprovar per 211 vots a favor i una abstenció la proposta per demanar a l'actual alcaldessa que busqui el tercer mandat a les municipals del maig del 2023.


La majoria de candidats, pendents de confirmar

De la resta de partits que actualment tenen regidors a l'Ajuntament de Barcelona, es dona per fet que repetiran els líders d'ERC i del PSC al consistori, Ernest Maragall i Jaume Collboni.

En el cas del republicà, ha estat l'únic precandidat que ha presentat els avals necessaris i, fa uns dies, la militància d'ERC a Barcelona va avalar Maragall, actual president del grup municipal, com a candidat per a l'any que ve. En tot cas, no se'l proclamarà oficialment fins al 28 de maig, en un congrés a Barcelona.

Jaume Collboni encara no ha anunciat si tornarà a encapçalar la llista socialista, però Salvador Illa fa només dos dies afirmava que "és el seu candidat" i res no fa pensar que no sigui així.

No està clar encara qui encapçalarà la llista de Junts, després que Elsa Artadi, fins ara portaveu del grup a l'Ajuntament, va anunciar que deixa la política. El partit afirma que no se sabrà el nom del substitut o substituta fins després del congrés del juliol.

La qui serà amb tota probabilitat la candidata de Ciutadans és Luz Guilarte, actual presidenta del grup municipal taronja. I hi haurà una nova marca: Valents, que encapçala la que va ser mà dreta de Manuel Valls, Eva Parera.

Pel que fa al PP, Josep Bou ha afirmat aquesta setmana que repetiria com a candidat, amb la condició que tingués el suport del partit. En tot cas, encara no se li hauria demanat.

La CUP, que no va aconseguir cap regidor el maig del 2019, no té tampoc candidat definit. El diputat Carles Riera s'hi ha referit aquest dijous a "Els matins" de TV3: "Designarem el millor candidat o candidata, el millor equip possible per tornar a entrar l'Ajuntament de Barcelona".

ARXIVAT A:
En comúAda Colau
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut