Una imatge d'arxiu d'un avió de Virgin Atlantic
La companyia aèria assegura que no va haver-hi "cap perill" per als passatgers

Interrompen un vol a Nova York i giren cua perquè al copilot li faltava una pràctica

Els passatgers van haver de tornar a Londres, on un copilot substitut va reprendre el vol, que va arribar a la destinació amb 3 hores de retard

RedaccióActualitzat

Un avió de la companyia britànica Virgin Atlantic va haver de tornar dilluns al punt de sortida, a l'aeroport de Heathrow, a Londres. Quan feia 40 minuts que volaven cap a Nova York, els dos pilots es van adonar d'un "error en el registre", en paraules de la companyia aèria.

El fet és que el copilot no havia acabat l'última prova pràctica, tal com hauria reconegut ell mateix. Quan el capità va saber que li faltava aquesta formació, el vol VS3 ja havia arribat a territori aeri irlandès i van decidir fer mitja volta.

A Londres es va trobar un copilot substitut i, un cop fet el canvi de tripulació, l'avió va tornar a enlairar-se. La companyia aèria ha insistit que la seguretat del vol no va quedar compromesa en cap moment.

Un portaveu de Virgin Atlantic assegura el següent en un comunicat que recullen diversos mitjans britànics i nord-americans com la CNN:

"El primer oficial estava qualificat i volava al costat d'un capità experimentat. Se'l va substituir per un nou copilot per garantir el compliment total dels protocols d'entrenament de Virgin Atlantic, que superen els estàndards de la indústria."

El mateix portaveu ha afegit que el copilot estava "totalment qualificat" segons les regulacions del Regne Unit, però no havia completat un vol d'avaluació final que formava part dels requisits interns.

Ha precisat que el treballador que va haver de ser substituït treballava a Virgin Atlantic des del 2017. Alguns mitjans especialitzats han recreat la trajectòria del vol.


Gairebé 3 hores de retard

Els passatgers del vol van arribar a Nova York molt més tard del previst, per la qual cosa el mateix portaveu ha demanat perdó:

"Demanem disculpes per les molèsties ocasionades als nostres clients, que van arribar dues hores i 40 minuts més tard del previst com a conseqüència del canvi de tripulació."

L'Autoritat d'Aviació Civil del Regne Unit, per la seva banda, ha assegurat que els dos pilots inicials "tenien la llicència adequada i estaven qualificats per dur a terme el vol".

 

ARXIVAT A:
AeroportsRegne Unit
Anar al contingut