Barcelona

ICV "comparteix" i ERC "entén" la vaga de mestres

Els dos socis de govern del PSC, ICV i ERC, han manifestat avui la seva comprensió per la convocatòria de vaga dels mestres contra la llei catalana d'educació. Iniciativa per Catalunya ha dit que comparteix plenament la decisió dels sindicats de mestres de convocar la vaga, mentre que ERC l'entén pel distanciament que hi ha amb el govern respecte a molts dels continguts de la llei. Des de CiU, Oriol Pujol ha criticat l'actitud del conseller Ernest Maragall en la negociació de la llei, i el PP ha carregat contra la negativa de Margall a dialogar.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assegurat que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, no està actuant "de forma intel·ligent" i que està "posant en risc innecessàriament" la llei d'educació de Catalunya amb les seves actuacions. No ha aclarit, però, si CiU dóna suport explícitament a la vaga, tot i que ha afegit que el seu grup pot "entendre el malestar" que existeix en la comunitat educativa amb el conseller, al qual ha reprotxat que plantegi ara el debat sobre el calendari escolar.

De la seva banda, la portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha afirmat que és "normal" que els sindicats actuïn així quan el conseller no dialoga i es presenta com "una paret". Preguntada per si el PPC abonarà la vaga, ha precisat que ho farà només si "els plantejaments" dels sindicats estan en consonància amb els principis del PPC d'una educació de qualitat i en llibertat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut