Hongria

Hongria desafia la UE en rebre Putin, que es mostra optimista sobre la solució del conflicte a Ucraïna

El president rus diu que és "més optimista que pessimista" i que "hi ha hagut una significativa reducció de la violència" des dels acords de Minsk

RedaccióActualitzat

El president Vladímir Putin ha fet el seu primer viatge a l'estranger, després dels acords de pau, a Hongria, i la seva visita ha provocat irritació. Ha estat rebut amb manifestacions de protesta i amb actes com el d'una noia del grup feminista Femen, que es va mostrar nua amb una inscripció al cos que deia: "Putin, vés-te'n a casa".

Els països comunitaris es van comprometre a mantenir distàncies amb Putin, i es considera que el primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha desafiat aquest compromís. El seu interès és renovar l'acord gasístic amb Rússia, mentre que el president rus busca un aliat a la Unió Europea.

Sobre els acords de Minsk, Putin ha dit que van en la bona direcció i ha instat a una retirada ordenada de les tropes ucraïneses de la regió del Donbass. En una roda de premsa amb Orbán, Putin ha dit que és "més optimista que pessimista" i ha assegurat que "hi ha hagut una significativa reducció de la violència" des dels acords de Minsk. Uns acords, ha dit, que espera que "siguin respectats per les dues parts i siguem capaços de trobar el camí per resoldre aquest conflicte difícil".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut