Un nen fa servir el mòbil.
Els més joves són més susceptibles de patir addiccions al mòbil
Girona

Girona estudia prohibir que els alumnes utilitzin els mòbils als recintes escolars

El Departament d'Ensenyament considera que la mesura s'ha de prendre sempre per decisió del professorat

RedaccióActualitzat

El Consell Escolar Municipal de Girona ha acordat proposar prohibir l'ús del telèfon mòbils als alumnes dins els recintes escolars. Si un estudiant incompleix la normativa, se li requisarà l'aparell i per recuperar-lo haurà de superar una entrevista, segons apunta "Diari de Girona". Només es permetrà la utilització del mòbil si els mestres ho autoritzen per a usos didàctics.

El reglament aprovat pel Consell Escolar es refereix als centres de Secundària de Girona. Segons aquest reglament, "el mòbil no es pot fer present, ni visible, ni audible, encara que sigui per utilitzar alguna de les seves aplicacions. Cal apagar el mòbil en entrar al centre."

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha valorat positivament la mesura, per afavorir la concentració a les classes: "És educatiu que els alumnes entenguin que en determinats contextos, a l'aula, no es pot utilitzar el mòbil, com no ho podem fer tampoc conduint, perquè si no la concentració a l'escola, que és bàsica, desapareix".

En declaracions a Catalunya Informació, Bayot ha defensat l'ús de determinades aplicacions per a l'educació però sempre amb la tutela dels professors: "Algunes aplicacions de l'aparell poden comportar riscos i altres poden ser molt beneficioses fins i tot per a l'aprenentatge. Jo crec que el punt és aquest, l'equilibri". Fins ara mesures semblants s'aplicaven a algunes escoles però no a l'àmbit municipal.

Anar al contingut