Barcelona

Generalitat, partits, alcaldes i entitats del tercer sector analitzaran dimarts el recurs a la llei contra la pobresa energètica

La reunió entre el govern, els alcaldes, partits polítics i entitats del tercer sector es farà dimarts al Palau de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El govern convoca per dimarts al Palau de la Generalitat una cimera d'urgència amb partits, alcaldes i entitats del tercer sector davant la decisió del govern espanyol de recórrer parcialment al Constitucional la llei catalana contra els desnonaments i la pobresa energètica. El govern espanyol en funcions ha demanat, a més, la suspensió de la norma mentre el tribunal resol el conflicte.

Les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; de l'Hospitalet, Núria Marín; de Santa Coloma, Núria Parlón, i de Badalona, Dolors Sabater, ja han confirmat la seva assistència a la trobada.

També hi assistiran representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l'Associació Catalana de Municipis.

El recurs del govern espanyol amenaça de deixar sense efecte l'obligació que els bancs cedeixin pisos buits per a habitatge social i de buscar un lloguer assumible per a famílies vulnerables abans d'un desnonament.

"Representarà la unitat del poble de Catalunya"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest dissabte des d'Anvers que la "cimera" contra el recurs i la suspensió de la llei d'emergència social "representarà la unitat del poble de Catalunya" i "sobretot servirà per coordinar la resposta conjunta per no deixar ningú desatès".

"Per descomptat, no serà una reunió simbòlica només, té importància perquè representarà la unitat del poble de Catalunya, però sobretot servirà perquè el Govern expliqui quines mesures ha pres i quines pensa perdre, perquè les coordinem conjuntament i perquè no deixem ningú desatès, malgrat els efectes suspensius de la llei"

Puigdemont ha celebrat la "predisposició absoluta" per "coordinar la resposta que hem de donar com a país, com a poble, com a societat".

Albiol aniarà a la reunió a "treure els colors"

El coordinador general del PP, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que anirà a la reunió. Diu que vol "treure els colors" als que "intentin mentir i confondre". Albiol assegura que el govern espanyol "només unes matisacions molt concretes en aspectes tècnics" de la llei.

Albiol considera que a Puigdemont i al Govern "li ha sortit el tret per la culata" a l'hora de donar les culpes a l'executiu de Rajoy i exigeix que donin a conèixer que disposen d'una partida de quatre milions d'euros per a la persones més desafavorides.

Iniciativa portarà la llei a Brussel·les

El portaveu d'ICV i diputat al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, ha explicat que la formació portarà a Brussel·les el recurs del govern espanyol.

Urtasun ha explicat que dilluns farà una pregunta parlamentària per denunciar davant la Comissió Europea "aquest atac contra una llei sobre drets fonamentals de la ciutadania". El portaveu d'ICV s'ha mostrat optimista perquè el Parlament Europeu ha aprovat altres cops mesures com la de segona oportunitat o contra la pobresa energètica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut