Barcelona

La PAH protesta davant la seu del PP pel recurs al TC contra la llei de pobresa energètica i d'habitatge

RedaccióActualitzat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha protestat contra el recurs del govern espanyol al Constitucional per la llei de pobresa energètica i d'habitatge.

La PAH, que va portar la llei al Parlament amb més de 143.000 firmes, s'ha manifestat davant la seu del PP a Barcelona.

Segons el portaveu de la PAH,  Carlos Macías, la llei "no només no és inconstitucional, sinó que és l'única llei que hi ha per garantir el dret a l'habitatge recollit a l'article 47 de la Constitució". 

Centenars de persones han seguit en directe la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i han reaccionat amb indignació. També han fet crides a continuar les mobilitzacions durant la campanya electoral.

Segons Macías, "tres dies abans de convocar eleccions, el missatge que ens dóna el PP és que hem d'anar per ells i apartar-los perquè són un impediment per garantir els drets dels ciutadans".

De fet, asseguren que si s'ha aconseguit salvar la part de la llei que afecta la pobresa energètica ha estat per la pressió sobre el Partit Popular:

"Si hem aconseguit salvar una part de la llei és gràcies a la pressió que hem fet sobre el PP durant les darreres setmanes. Hem aconseguit aïllar el govern del PP i també hem aconseguit el compromís de la resta de forces amb aquesta llei."

Per tot plegat, la PAH demana a qui ocupi el pròxim govern espanyol que retiri el recurs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut