Detroit

General Motors tancarà Saab

El grup automobilístic General Motors ha anunciat que tanca la seva filial sueca Saab, després que no hagi estat possible arribar a un acord amb la companyia holandesa Spyker per a la venda de la firma escandinava, que compta amb una plantilla d'uns 3.000 treballadors. La conclusió sense èxit de les negociacions entre General Motors i Spyker es produeix després que fracassés un primer intent, quan el fabricant suec de cotxes superesportius Koenigsegg va trencar unilateralment l'acord amb la multinacional sobre la venda de Saab.

Actualitzat
El president de General Motors a Europa, Nick Reilly, ha indicat que la companyia procedirà a un tancament "ordenat del negoci" de Saab "d'una manera responsable ", de manera que, un cop finalitzat el pagament dels deutes, se suspendrà "progressivament" la producció i la distribució.

General Motors ha explicat que, després de la ruptura de l'acord amb Koenigsegg el mes passat, va iniciar un procés de negociació amb Spyker. No obstant això, en el procés d'auditoria han sorgit diferències insalvables per a les dues parts. Per això, GM ha decidit suspendre les operacions de Saab. 

Saab seguirà mantenint la vigència de la garantia dels seus vehicles, i seguirà subministrant peces de recanvi per a les operacions de postvenda dels seus vehicles a tot el món. GM ha recordat que va començar a buscar un comprador per a Saab el passat mes de gener.

Saab Automobile va néixer a la dècada dels quaranta del segle passat com una divisió de la companyia aeronàutica sueca Saab. El 1990, General Motors va prendre el 50% de la companyia, participació que va elevar al 100% el 2000. La producció de Saab a Trollhaeattan (Suècia), Graz (Àustria) i els Estats Units es va situar al voltant de 90.000 unitats el 2008. La seva plantilla està formada per uns 3.000 empleats.

El tancament de Saab suposa la desaparició de la tercera marca del grup General Motors, en el marc del procés de reestructuració del gegant nord-americà, que va prescindir anteriorment de Saturn i Pontiac. A més, ha venut la seva filial de tot terrenys Hummer i va decidir revocar la decisió per vendre a Magna Opel, que seguirà formant part del grup.

Anar al contingut