Buenos Aires

Garzón promet continuar lluitant en defensa dels drets humans fins al final de les seves forces

Baltasar Garzón, en la seva primera compareixença pública després que hagin conclòs els processos judicials que tenia oberts i que han culminat amb la seva inhabilitació durant 11 anys, ha estat aclamat com un heroi a l'Argentina. Des de Buenos Aires, on és conegut perquè va obrir el camí per jutjar repressors de la dictadura per crims de lesa humanitat, ha parlat públicament del seu futur i ha reafirmat el seu compromís amb els drets humans, ara des de l'àmbit de l'activisme i la cooperació internacional.

RedaccióActualitzat
L'exmagistrat de l'Audiència Nacional ha estat ovacionat en l'obertura del curs polític argentí. Diputats, senadors i també la presidenta, Cristina Fernández, l'han felicitat efusivament. Fernández ha criticat que es pugui perseguir els exdictadors a l'Amèrica Llatina, però no a Europa.

Fora de l'assemblea legislativa també ha rebut mostres de reconeixement. En una conferència sobre la memòria compartida entre Espanya i l'Argentina ha assegurat que té la consciència tranquil·la.

Després de ser absolt d'un delicte de prevaricació per les investigacions sobre els crims del franquisme, Garzón ha assegurat que ho tornaria a fer perquè, diu, el que va fer s'ajustava al dret.

Ha afegit que qüestionar que aquests delictes siguin crims contra la humanitat és una greu ofensa contra les víctimes i s'ha compromès a continuar reclamant els seus drets "mentre em quedi un últim alè". No ho podrà fer des de la Justícia però sí des de l'activisme i la cooperació internacional.

L'exjutge, inhabilitat per les escoltes a imputats en el "cas Gürtel", ha assegurat que continuarà la seva batalla legal.

La tercera causa que tenia oberta, pels cursos a Nova York, va acabar arxivada per prescripció.

Actualment, Garzón assessora els governs de Colòmbia i Equador en matèria jurídica.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut