Francisco Igea (a l'esquerra) acompanya a Albert Rivera en un acte de precampanya a Burgos (EFE)
Francisco Igea (a l'esquerra) acompanya Albert Rivera en un acte de precampanya a Burgos (EFE)

Fiscalia investiga la presumpta tupinada a les primàries de Ciutadans a Castella i Lleó

La candidata de Rivera va perdre després que es detectessin més vots que votants en el recompte

RedaccióActualitzat

La presumpta tupinada a les primàries de Ciutadans a la presidència de la Junta de Castella i Lleó enterboleix la precampanya del partit d'Albert Rivera. De moment, la Fiscalia de Valladolid ha obert una investigació per aclarir què va passar en aquelles primàries després de rebre una denúncia anònima.

El recompte de vots va detectar 82 vots de procedència desconeguda que donaven suport a la candidata proposada per Rivera, Silvia Clemente, la guanyadora inicial. Aquesta situació la va denunciar l'equip del diputat Francisco Igea, que finalment va ser proclamat guanyador.

La Fiscalia ha citat Igea per interrogar-lo dijous i més endavant cridarà altres dirigents de Cs de Castella i Lleó. També ha demanat informació al partit, com les actes, el sistema de vots i altres dades. El comitè de garanties de Ciutadans també té oberta una investigació interna.

Igea ha explicat que els últims dies hi ha hagut contactes per intentar aclarir el cas:

"Tenim plena confiança en la feina del comitè de garanties del partit i també tenim plena confiança en el funcionament normal de la Justícia. Aquest partit col·laborarà amb tot el que requereix la Justícia per esbrinar el que va passar, i així ho hem comunicat a la Fiscalia"

 

Albert Rivera presidint una reunió de Ciutadans (ACN)

L'expresidenta de les Corts de Castella i Lleó amb el PP Sílvia Clemente es va imposar a les primàries amb més vots que votants i, després d'un nou recompte, el comitè de garanties de Cs va determinar que 82 d'aquests vots "s'havien de declarar nuls" perquè "el sistema no els podia adjudicar a un emissor", segons va afirmar llavors el secretari general del partit, José Manuel Villegas.

A més de Castella i Lleó, també hi va haver queixes de possibles irregularitats a les primàries de Cs a Madrid, Múrcia i Cantàbria.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AAlbert RiveraCorrupció
Anar al contingut