Dubtes sobre les votacions de les primàries del partit de Rivera en algunes comunitats autònomes (EFE)
Dubtes sobre les votacions de les primàries del partit de Rivera en algunes comunitats autònomes (EFE)

Demanen més recomptes en primàries de Ciutadans després de l'escàndol a Castella i Lleó

El partit de Rivera nega que hi hagi "cap incidència" a Madrid i Múrcia, mentre a Cantàbria es demana també una revisió dels vots

RedaccióActualitzat

Després de l'escàndol a les primàries de Ciutadans a Castella i Lleó, hi ha hagut noves queixes de possibles irregularitats a Madrid, Múrcia i Cantàbria. La direcció del partit d'Albert Rivera nega, però, que en el cas de Madrid i Múrcia hi hagi hagut fins ara "cap incidència" en el procés de primàries. Dos dels afiliats que es van presentar van sol·licitar més informació sobre aquestes votacions telemàtiques.

La Comissió de Garanties i Valors de Ciutadans confirma en un comunicat que "ha rebut dues peticions d'informació i de lliurament de dades" per part de candidats que van participar a les primàries. Es tracta concretament de Juan Carlos Bermejo, que va perdre a Madrid davant d'Ignacio Aguado, i Leonardo Pérez, derrotat per Isabel Franco a Múrcia. Tots dos reclamaven un nou recompte de vots perquè sospitaven que hi havia hagut irregularitats.

Aquest òrgan de Cs ha comunicat que ha facilitat "tota la informació" a aquests afiliats, que "no hi ha cap tipus de denúncia ni queixa" i que s'ha resolt que "no hi ha cap incidència després de les dues sol·licituds que han arribat."

Però a Madrid, Juan Carlos Bermejo ha dit que no havia rebut les dades de la votació desglossades ni les adreces IP, el nom que identifica un dispositiu connectat a la xarxa. Disposar de la llista de les IP on es va originar cada vot permet saber si, per exemple, es van emetre múltiples vots des d'un mateix ordinador.

Reclamacions del candidat no oficialista a Cantàbria

Félix Álvarez, "Felisuco", ha guanyat a Cantàbria, on el candidat no oficialista ha reclamat que hi hagi una revisió de vots

Pel que fa a les primàries autonòmiques de Cantàbria, el candidat no oficialista, José López, exsecretari d'Organització de Ciutadans i rival de Félix Álvarez, presenta un escrit per demanar claredat pels resultats en aquesta comunitat perquè l'aspirant oficialista, a qui consideren un desconegut, va obtenir un resultat a favor molt diferenciat. Félix Álvarez se'l coneix més per "Felisuco", actor i humorista.

José López reclama la revisió després de ser derrotat àmpliament, però subratlla que "crida l'atenció la coincidència de desenes de vots en un espai de temps molt petit" que, segons aquest candidat, es pot deduir que hagin estat emesos "des d'una IP o un ordinador determinat."

Més enllà de les anomalies que hi hagi o no en el resultat, López diu que "el malestar" i "les queixes" d'una part dels afiliats són "anteriors a la mateix votació", perquè hi ha hagut "un candidat teledirigit i que ha rebut el suport" des de la direcció del partit.

Francisco Igea, a la dreta de la imatge, després de guanyar a Castella i Lleó en el segon recompte de vots (EFE)

Mentrestant, encara continua pendent el cas de Castella i Lleó, on es van haver d'anul·lar 82 vots no atribuïbles a cap afiliat i corregir el resultat final. En un principi va guanyar la candidata proposada per Rivera, Sílvia Clemente, però en un segon recompte es va imposar Francisco Igea després de denunciar que la seva contrincant va obtenir més vots que votants. No se sap encara d'on van sortir els 82 vots de més.

 

ARXIVAT A:
EleccionsCsAlbert Rivera
Anar al contingut