La candidata de Rivera a Castella i Lleó perd unes primàries amb més vots que votants
Francisco Igea s'ha imposat a Isabel Clemente en les primàries de Cs a Castella i Lleó després d'un segon recompte de vots
Valladolid

La candidata de Rivera a Castella i Lleó perd unes primàries amb més vots que votants

Ciutadans proclama candidat a la presidència Francisco Igea, que havia demanat un segon recompte de vots després de la victòria de Silvia Clemente

RedaccióActualitzat

Francisco Igea, diputat al Congrés per Valladolid en aquesta última legislatura, serà el candidat de Ciutadans a la presidència de Castella i Lleó a les eleccions del 26 de maig, després d'imposar-se en les primàries del partit a Silvia Clemente, la candidata que havia proposat el president de la formació taronja, Albert Rivera.

La victòria d'Igea ha arribat després d'un segon recompte dels vots, que ha demostrat que en el primer s'havien comptat 82 més dels que s'havien anunciat inicialment.

En concret, el recompte oficial anunciat pel partit havia estat de 1.013 vots.

Fet el primer escrutini, Clemente superava Igea per 35 vots, i va ser proclamada guanyadora. Havia obtingut 561 vots, contra els 526 d'Igea.

Igea, però, va denunciar que la suma de vots emesos era de 1.094 i superava, per tant, en 81, els 1.013 que s'havien anunciat.

Aquest migdia, en roda de premsa, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha anunciat que, revisada la votació, han estat anul·lats 82 vots, "perquè el sistema [de vot telemàtic] no els ha pogut adjudicar a un emissor". 

 

José Manuel Villegas, secretari general de Ciutadans (EFE)

 

Villegas, que en cap moment ha parlat de frau, tampoc no ha estat capaç de donar cap altra explicació sobre l'aparició d'aquests vots, sense els quals la victòria ha estat per a Francisco Igea.

Segons el nou recompte facilitat per Villegas, Igea ha guanyat per 47 vots de diferència. N'ha obtingut 526 (51%), contra els 479 vots (47%) de Silvia Clemente.

Igea va anunciar la seva intenció de disputar la candidatura a la presidència de Castella i Lleó a Silvia Clemente pocs dies després que fos proposada per Albert Rivera.

La proposta de Rivera es va fer pública just tres dies després que Clemente hagués anunciat que abandonava el Partit Popular, on fins aleshores havia transcorregut sempre la seva carrera política, vinculada a Castella i Lleó. 

 

Silvia Clemente al costat de Juan Carlos Girauta, el 6 de març, en l'acte de tancament de les primàries (EFE)

 

Entre 2001 i 2015, Clemente (51 anys) va ser, successivament, consellera de Medi Ambient, consellera de Cultura i Turisme i consellera d'Agricultura de la junta de Castella i Lleó, càrrec que va deixar per assumir la presidència de les Corts d'aquesta comunitat en ser elegida en segona votació.

L'arribada d'Igea (54 anys) a la política és molt més recent: durant anys s'ha dedicat a la medicina, la seva professió, i no és fins al 2014 que va entrar a Unió Progrés i Democràcia (UPyD), formació que va abandonar el 2015.

Aquell mateix any va ser elegit cap de llista per Valladolid a les eleccions generals, en guanyar les primàries, i va ser elegit diputat per aquesta província.

 

Igea i Garicano, el 6 de març, en l'acte de tancament de les primàries (EFE)

 

Dins de Ciutadans, Igea està considerat una persona pròxima a Luis Garicano.

El gener del 2017 va entrar en el Comitè Executiu de Ciutadans com a responsable de l'àrea de Sanitat.

ARXIVAT A:
CsAlbert Rivera
Anar al contingut