Final de curs sense abraçades als companys i amb incerteses per al setembre

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, no concreta quants professors caldran el curs que ve, que serà presencial per a l'ensenyament obligatori, amb ràtios d'entre 15 i 22 alumnes

Actualitzat

La fi de curs d'aquest divendres 19 de juny ha tingut molt poc a veure amb totes les anteriors. La majoria dels alumnes no han trepitjat les aules i només s'han pogut acomiadar dels companys a través de les pantalles o, com a molt, quedant per veure's amb els més propers.

Però molts alumnes que canvien de cicle i de centre han volgut fer un comiat especial, adaptat a les circumstàncies. Amb mascaretes, gel hidroalcohòlic, taules separades i sense abraçades..., però comiats emotius.

Els nois i noies de sisè de l'escola Lola Anglada d'Esplugues de Llobregat, per exemple, han pogut compartir "un dia que no es repetirà", "diferent, però junts" i contents pels "1.782 dies que han passat plegats", com han anat dient en aquest dia de final de curs, on la directora Sònia Giménez Canal els ha felicitat pel seu coratge:

"Valentes i valents, heu afrontat un final d'etapa tan especial, heu fet que aquest espai amb taules separades i mesures de seguretat i higiene es convertís en un espai nostre"

 

D'aquí a tres mesos, a partir del 14 de setembre, el curs que ve es podrà organitzar amb unes mesures de seguretat menys restrictives que les que es demanaven per a la reobertura de centres al juny.

 

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló (ccma)


Curs que ve presencial

Serà un curs presencial per a tots els alumnes d'ensenyament obligatori, des dels 3 anys fins als 16. Les ràtios es mouran entre els 15 i els 22 alumnes per aula, que funcionaran en grups de convivència tancats i entre ells no hauran de mantenir la distància de seguretat.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat a Catalunya Ràdio que aquest sistema permetrà la traçabilitat de possibles casos i alhora mantenir el funcionament més normal possible dels centres

"Cada nen o nena tindrà un grup estable que és el transport escolar, un altre és el de l'escola, el de la família i el de l'activitat escolar que faci"

 

El conseller ha descartat desdoblar grups i multiplicar docents. Hi haurà reforç, però ha evitat concretar una xifra de nous professors:

"Encara estem analitzant escola per escola l'aplicació d'uns criteris que ens faran saber les necessitats en cada centre i estem treballant amb la direcció de les escoles i amb inspecció. També formarà part de la negociació que hem de fer amb els sindicats"

 

El curs que ve caldran més espais, però es descarta posar més barracons. El departament gestionarà els espais que els municipis i altres entitats puguin cedir.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut