Filmax presenta concurs de creditors.
Filmax presenta concurs de creditors.
Barcelona

Filmax presenta concurs de creditors voluntari per un deute de 174 milions d'euros

El grup audiovisual Filmax, productor de pel·lícules de terror com "REC", ha presentat concurs de creditors per sis de les seves societats. Filmax ha pres aquesta decisió de forma voluntària i com a conseqüència del deute de 174 milions d'euros que arrossega i després de no haver aconseguir un acord amb diferents entitats financeres.

Actualitzat
El concurs de creditors de Filmax, una de les principals empreses audiovisuals del país, no afecta alguns rodatges actuals de la productora com ara "Mientras duermes", dirigida per Jaume Balagueró, o "Floquet de Neu".

L'any 2009, el grup audiovisual ja va signar un refinançament de la companyia i va passar de 400 treballadors a uns 200, a la vegada que externalitzava molts dels seus serveis. Malgrat tot però, la situació no ha millorat i finalment Filmax s'ha vist obligada a presentar el concurs de creditors.

Amb tot, la companyia confia poder oferir els seus serveis i defensa que "la producció, les vendes internacionals i l'exhibició van bé". Segons Filmax, els problemes de finançament s'han originat en la distribució, motivats sobretot per la pirateria i les descàrregues il·legals a través d'internet.

Anar al contingut