L'incendi forestal a la Vall d'Ebo ja no té flames
L'incendi forestal a la Vall d'Ebo ja no té flames (EFE/Natxo Francés)

Estabilitzat l'incendi de la Vall d'Ebo, una setmana després de començar per un llamp

Aquest foc ha afectat 13.000 hectàrees, mentre continuen actius al País Valencià els incendis de Begís i Olocau

Actualitzat

Els bombers han donat per estabilitzat l'incendi forestal de la Vall d'Ebo, a la comarca de la Marina Alta, al País Valencià, després d'una setmana i 13.000 hectàrees afectades en un perímetre de 100 quilòmetres. El foc va començar dissabte per un llamp.

Durant la nit hi ha hagut alguna revifada, però s'ha pogut apagar i ara no hi ha flama viva en aquest incendi, tot i que es manté la presència dels bombers per controlar-lo, cosa que no es preveu que passi aquest divendres.

 

Per terra es treballa per descobrir i apagar possibles flames i refredar el perímetre amb aigua. També es remou la terra per arribar al sòl mineral i evitar així continuïtat vegetal que pugui afavorir reproduccions.

La pluja va ajudar a contenir les flames, i els 1.500 veïns que havien estat desallotjats han pogut tornar a les cases i comprovar, alleujats, que no han quedat afectades.

En canvi, a Begís la situació continua sent molt complicada, sobretot a la part del sud-est. El vent bufa amb força, i el foc crema sense control i amenaça la serra Calderona, on aquesta nit ha començat un tercer incendi al municipi d'Olocau, que evoluciona favorablement.

L'estabilització de l'incendi de la Vall d'Ebo també és una notícia positiva per a l'estratègia dels bombers, ja que podran destinar més mitjans aeris i terrestres en aquests dos focs que cremen al País Valencià.

 

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
Anar al contingut