Els bombers treballen per evitar que el foc avanci cap a la serra Calderona (Bombers Diputació Castelló)

L'incendi al parc natural de la Serra Calderona, al País Valencià, està estabilitzat

El foc a Olocau, dins del parc, s'ha sumat al de Begís, que avança cap al sud

Actualitzat

El foc amenaça el parc natural de la Serra Calderona, un dels pulmons del País Valencià. Mentre l'incendi de Begís continua cremant sense control, aquest divendres se n'ha declarat un altre a Olocau, dins del parc. Els bombers han donat per estabilitzat aquest últim foc, que ha començat per un llamp que ha caigut durant la tempesta. 

Si bé aquesta nit el foc de Begís ha avançat lentament amb l'ajuda de la pluja que hi ha caigut, s'ha revifat i preocupa sobretot la part del sud-est, ja que es desplaça cap a un dels parcs naturals més importants del País Valencià.

Els mitjans aeris s'han retirat d'Olocau, segons s'ha confirmat des d'Emergències del País Valencià, però es manté la presència dels bombers. El foc ha cremat tres hectàrees.

Els veïns d'Olocau han estat confinats per prevenció. També s'han rebut avisos aquesta matinada des dels municipis de Gàtova i Marines, que són al costat.

No es pot deixar de banda que, amb un perímetre de 120 quilòmetres, l'incendi de Begís és el més gran de l'última dècada al País Valencià.

En aquests moments, segueixen confinades les Alcubles i Andilla, i les pedanies d'Artà, la Pobleta i Oset estan desallotjades. Els habitants de Begís, Sacanyet, Teresa i Toràs segueixen sense poder tornar a casa.

La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha demanat paciència a la població perquè, si les condicions no milloren, el retorn va per llarg. El potencial del foc és extrem i el comportament és agressiu pel vent.

Ara mateix és menys preocupant l'incendi de la Vall d'Ebo, que ha arrasat 12.000 hectàrees des de dissabte. Els bombers donen per estabilitzat aquest foc, però s'hi mantenen mitjans per seguir-lo controlant.

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
Anar al contingut