Els bombers treballen sobre el terreny amb l'ajuda de mitjans aeris (EFE/Natxo Frances)

L'incendi forestal a la Vall d'Ebo es complica i ja ha calcinat 6.500 hectàrees

Els bombers han desallotjat uns 1.200 veïns de les poblacions de Pego, Alcalà de la Jovada, Benirrama i Benialí, a la Marina Alta, així com la zona de la vall de la Gallinera de la Garrotxa

RedaccióActualitzat

Continua actiu l'incendi forestal que va començar dissabte a la nit, per un llamp, al municipi de la Vall d'Ebo, a la Marina Alta, a Alacant. Ja ha cremat al voltant de 6.500 hectàrees de pins i vegetació.

El vent canviant i les dificultats d'accés a les zones en flames compliquen les feines d'extinció. 


Hi treballen una quinzena de mitjans aeris i diverses unitats forestals, una vintena de dotacions de bombers, coordinadors forestals, agents mediambientals i efectius de la Unitat Militar d'Emergències, amb unes 200 persones en total.
 

Nous desallotjaments

Aquest dilluns al migdia s'ha ordenat l'evacuació d'una nova zona de la Garrotxa: la Vall de la Gallinera. Aquestes persones s'afegiran a les més de 1.200 persones desallotjades des de dissabte.

Es tracta de veïns de diversos habitatges disseminats al terme municipal de Pego, propers al perímetre de l'incendi forestal, i així com els veïns d'Alcalà de la Jovada, Benirrama i Benialí.

Els equips d'extinció compten amb la col·laboració de l'exèrcit (EFE/Natxo Frances)

Segons ha informat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, encara podrien evacuar més municipis. També ha explicat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte amb el president valencià, Ximo Puig, per posar a la seva disposició tots els mitjans disponibles.

L'incendi, que va començar amb un llamp, ha cremat pins i vegetació (EFE/Natxo Frances)

A més d'aquest incendi, que és el més complicat, els bombers valencians tenen actius dos focs més que s'han declarat les últimes hores. El més important, a Les Useres, ha afectat 800 hectàrees.

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
Anar al contingut