El diputat Toni Castellà, durant el debat de la reforma de la llei de Presidència el 2018
Demòcrates formava part del grup parlamentari d'Esquerra des que es va escindir d'Únió

Esquerra trenca amb Demòcrates per la reunió amb partits xenòfobs

Els republicans demanen als dos diputats de Demòcrates que deixin l'acta o que abandonin el grup parlamentari

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana trenca formalment l'acord amb Demòcrates després que es fes pública la participació del partit en la trobada independentista que incloïa grups xenòfobs i identitaris. Els republicans, que també han criticat la presència del vicepresident del Parlament a la trobada, demanen a Junts per Catalunya que actuï en el mateix sentit amb Josep Costa.

ERC ha extingit l'acord amb Demòcrates de Catalunya després que ells mateixos reconeguessin que havien participat en una reunió convocada pel col·lectiu Donec Perficiam. En un comunicat, ERC demana al partit d'Antoni Castellà que posi les seves actes de diputats a disposició o que abandonin el grup parlamentari.

La direcció dels republicans es va reunir aquest dissabte i va demanar explicacions al partit, però considera que aquestes no van ser "satisfactòries".

Esquerra Republicana, que també estava convidada a la trobada, va declinar participar-hi, i retreu que la participació a la reunió és intolerable i vergonyosa.

Demòcrates assegura que "no es pot trencar el que ja estava trencat". La formació diu en un comunicat que ERC havia incomplert tots els objectius polítics que havien pactat. A més, recorden que és el segon cop que els expulsen d'un grup parlamentari, perquè la Unió de Duran i Lleida ja ho va fer el 2015:

 


Picabaralla Costa-Sabrià

El vicepresident del Parlament i el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, han protagonitzant una picabaralla a la xarxa per la trobada independentista. "Em vaig oblidar de dir que a banda d'excel·lir en la mentida, la manipulació i l'extorsió dels mitjans, ets també el campió del cinisme", ha piulat Costa, que ha preguntat a Sabrià si expulsarà els diputats de Demòcrates.



Un cop fet públic el comunicat d'ERC, Sabrià li ha resposta a Costa amb ironia. "Com que l'excusa del matí t'ha tornat a fallar, ja pots anar preparant la de la tarda", ha apuntat el republicà, que insisteix que Costa ha de plegar.

 

La reunió, que pretenia ajuntar tot l'independentisme, incloïa vuit partits polítics. Hi havia grups tan diversos com l'Assemblea de Represaliats i Activistes (ARA), Força Catalunya de Santiago Espot, el Front Nacional de Catalunya (FNC), Bloc Sobiranista Català, Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Directe68.

La presència del partit xenòfob FNC, però també la de Santiago Espot i la del partit Directe68, que defensa teories de la conspiració sobre l'1 d'octubre i el procés, va generar polèmica.

ARXIVAT A:
ERCJxCatProcés catalàEleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut