El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en roda de premsa (ANC/Mariona Puig)
El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, en roda de premsa (ANC/Mariona Puig)

Demanen la dimissió de Josep Costa per una reunió independentista amb partits xenòfobs

El vicepresident del Parlament, de Junts per Catalunya, demana disculpes per assistir a una reunió amb el partit d'extrema dreta Front Nacional de Catalunya

RedaccióActualitzat

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, va participar aquest dijous en una trobada del col·lectiu Donec Perficiam, impulsat per set membres dimissionaris de l'ANC. La reunió ha aixecat una gran polèmica pels partits i entitats que hi van assistir. Costa, independent de Junts per Catalunya, va ser l'únic dels grans partits que hi va assistir i s'hi va trobar representants del partit xenòfob Front Nacional de Catalunya, entre d'altres.

La reunió, avançada per Nació Digital, ha generat una tempesta política amb peticions de dimissió. Aquest divendres, poc després de conèixer-se la notícia, la direcció de Junts ha negat que ningú del partit hi hagi assistit:

 

Alguns dels que hi havia reunits, però, han assenyalat obertament Josep Costa com un dels presents:

 

Josep Costa ha reconegut que va ser a la trobada en un fil de Twitter. El vicepresident del Parlament ha demanat disculpes a Laura Borràs, acabada d'elegir candidata de Junts, i al partit. Argumenta que el van enredar perquè li van dir que ERC i la CUP també estaven convidats a la reunió:

 

El cert és que ni  Esquerra, ni la CUP, ni el PDeCAT, ni Poble Lliure, ni Primàries Catalunya van assistir a la trobada.

ERC i la CUP ja han demanat la dimissió de Costa, El president del Grup Parlamentari Republicà, Sergi Sabrià, ha criticat que "blanquegi" l'extrema dreta:

 

La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez Dipp, ha qualificat d'intolerable que Costa no se n'anés de la reunió en adonar-se de qui hi havia:

 

Qui hi havia a la trobada?

La reunió, que pretenia ajuntar tot l'independentisme, incloïa vuit partits polítics. Hi havia grups tan diversos com l'Assemblea de Represaliats i Activistes (ARA), Força Catalunya de Santiago Espot, el Front Nacional de Catalunya (FNC), Bloc Sobiranista Català, Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per la Independència i Directe68.

L'ARA ja ha anunciat que es retira de la iniciativa per la presència de l'extrema dreta. I Demòcrates assegura que els seus membres hi eren a títol personal.

La presència del partit xenòfob FNC, però també del partit Directe68, que defensa teories de la conspiració sobre l'1 d'octubre i el procés, ha generat polèmica.

Donec Perficiam la impulsen els set membres de l'executiva de l'ANC que van dimitir el 3 de novembre perquè reclamaven més implicació de l'entitat en les eleccions:

 

Costa demana la dimissió de Sabrià

En una piulada a Twitter aquest dissabte al vespre, Costa ha dit que "els organitzadors de la reunió han confirmat que cap dels convidats no sabia qui serien els assistents" i ha demanat la dimissió del president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàExtrema dretaJxCat
Anar al contingut