Espanya acollirà 60 migrants de l'Aquarius després d'un acord amb cinc països més

El vaixell desembarcarà a Malta i "una part important" dels migrants que rebrà Espanya aniran a Catalunya, segons ha dit Carmen Calvo

Actualitzat

Espanya acollirà 60 dels 141 migrants que viatgen al vaixell Aquarius. Ho ha anunciat La Moncloa després d'arribar a un acord amb cinc països més. "Una part important" d'aquests migrants aniran a Catalunya, segons ha detallat la vicepresidenta Carmen Calvo, després que QuimTorra oferís els ports gestionats per la Generalitat per acollir l'Aquarius.

L'Aquarius desembarcarà a Malta i els 141 migrants es repartiran entre Espanya, França, Alemanya, Luxemburg i Portugal. En un comunicat, el govern maltès assenyala que faran "una concessió permetent al vaixell entrar als seus ports, malgrat no tenir cap obligació legal a fer-ho".

És la primera operació de distribució de migrants entre diversos països europeus.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat que  l'acord per distribuir "l'acollida de les persones de l'Aquarius" permetrà impulsar "una sortida comuna i solidària als fluxos migratoris".

 

 

El primer ministre maltès, Joseph Muscat, ha anunciat que continuarà treballant amb Sánchez "en immigració i molts altres temes".

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut