Quim Torra ofereix els ports gestionats per la Generalitat per acollir l'Aquarius

El govern de Pedro Sánchez li respon que està negociant amb Europa una solució per als 141 migrants que porta

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert aquest dimarts els ports gestionats per l'administració catalana per acollir els 141 migrants que el vaixell Aquarius va rescatar aquest cap de setmana a les costes líbies.

Torra ho ha fet públic a Twitter, i ha detallat que ha donat ordres a l'empresa pública Ports de la Generalitat, que gestiona ports com els de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita:

 


L'oferiment de Torra s'afegeix al de l'Ajuntament de Barcelona, que dilluns va expressar la voluntat d'acollir els migrants de l'Aquarius. Aquest primer oferiment va xocar amb la negativa del govern espanyol, que va considerar que "Espanya no és el port més segur".

Aquesta negativa del govern de Pedro Sánchez contrasta amb la gestió de l'anterior crisi migratòria protagonitzada per aquest vaixell a mitjans de juny: llavors les 630 persones que portava van desembarcar a València en una operació organitzada pel mateix govern.

La situació actual és pràcticament la mateixa: segons els protocols internacionals, el vaixell hauria d'anar a Itàlia, però aquest país ja ha deixat clar que tampoc aquesta vegada pensa acollir els immigrants.

Aragonès: "Europa, casa comuna"

El vicepresident i home fort d'ERC al govern català, Pere Aragonès, s'ha afegit a l'oferiment de Torra. Aragonès també s'ha expressat a Twitter, on ha dit que l'oferiment es fa d'acord amb l'"Europa, casa comuna", enfront l'"Europa fortalesa":

 


Portar a terme l'oferiment, però, exigiria l'acord del govern espanyol, que és qui pot autoritzar que les persones que van al vaixell puguin baixar-ne quan arribin a un port de la Generalitat.

El govern espanyol diu que està negociant amb Europa

El govern espanyol ha reaccionat a l'oferiment de la Generalitat poques hores després: han fet públic un comunicat en el que asseguren que "Espanya no ha canviat de postura" respecte a la gestió feta el juny.

Segons el comunicat, està "treballant des del primer minut" amb la Comissió Europea i amb altres països per donar una "resposta comú" a la situació de l'Aquarius:

"Són negociacions intenses que exigeixen discreció i que, segurament, es traduiran en una solució compartida en les pròximes hores."

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut