L'assaltant, David DePape, al costat de Paul Pelosi abans de començar l'agressió
L'assaltant, David DePape, al costat de Paul Pelosi abans de començar l'agressió
Califòrnia, Estats Units

Es fa públic el vídeo del violent atac al marit de Nancy Pelosi: "On és la Nancy?"

La càmera d'un dels primers policies que van arribar a la residència dels Pelosi mostra el moment de l'atac amb un martell

RedaccióActualitzat

El 28 d'octubre un home va entrar a casa de la presidenta del Congrés dels Estats Units, Nancy Pelosi, al barri de Pacific Heights de San Francisco i va pegar amb violència el seu marit amb un martell.

L'atacant, David DePape, va entrar de matinada a la casa cridant "On és la Nancy?", i tot seguit va agredir Paul Pelosi. A causa dels cops rebuts, Paul Pelosi, de 82 anys, va haver de ser intervingut d'una fractura al crani i altres ferides greus que tenia al braç dret i a les mans.

En el moment de l'atac, dues setmanes abans de les eleccions de mig mandat, Nancy Pelosi era a Washington. Paul Pelosi hauria pogut trucar al telèfon d'emergència per avisar que algú havia entrat a casa.

Ara la justícia dels Estats Units han fet públic el vídeo que va enregistrar la policia de San Francisco quan va arribar a la casa dels Pelosi després de rebre uns avisos d'emergència.

Al vídeo, d'un minut i mig, es pot veure com els agents arriben a la casa i truquen a la porta. Els obre David DePape, l'assaltant, que té agafat Paul Pelosi del braç. Tot seguit comença a pegar-li violentament amb un martell mentre els policies miren de detenir-lo. Quan finalment aconsegueixen immobilitzar DePape, l'home sobre cau el cos inert de Pelosi.

El vídeo conté imatges violentes:

 

 

Segons va explicar David DePape en l'interrogatori posterior, el seu objectiu era Nancy Pelosi. Va dir al jutge que el comportament del marit de Nancy Pelosi, que va decidir trucar a la policia, el va obligar a fer que "fos ell qui rebés el càstig".

L'informe policial fet per l'FBI del cas atribueix l'assalt a casa de Pelosi a motivacions polítiques.

Segons aquest informe, DePape volia lligar i retenir el marit de Pelosi per aconseguir que la vicepresidenta accedís a anar a la casa i així poder interrogar-la. DePape hauria descrit Nancy Pelosy com la "líder de la manada" del Partit Demòcrata. Va confessar que pensava "trencar els genolls" a la Nancy si intentava mentir-lo "perquè hagués d'anar en cadira de rodes al Congrés".

El 17 de novembre, dues setmanes després de l'atac, Nancy Pelosi va renunciar a liderar el Partit Demòcrata després que els republicans van obtenir la majoria al Congrés.

ARXIVAT A:
Estats UnitsEleccions Estats UnitsTrump Joe Biden
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut