Nancy i Paul Pelosi en una imatge d'arxiu, el desembre del 2021
San Francisco

Un assalt violent a casa de Nancy Pelosi acaba amb el marit ferit i a l'hospital

Paul Pelosi ha estat atès en un hospital, però no es tem per la seva vida; l'agressor ha estat detingut

Redacció/AgènciesActualitzat

Notícia actualitzada: Biden apunta al trumpisme per l'atac al marit de Pelosi, que té una fractura al crani

S'ha produït un assalt violent a la casa que té la presidenta del Congrés dels Estats Units, Nancy Pelosi, a San Francisco, a Califòrnia. En el moment dels fets, aquest divendres de matinada a San Francisco, ella no hi era, però el seu marit, Paul Pelosi, ha quedat ferit.

L'han evacuat a un hospital, però no es tem per la seva vida. Tant la presidenta del Congrés com el seu espòs tenen 82 anys.

L'agressor ha estat detingut. Segons la BBC, l'home hauria entrat a l'habitatge amb un martell i hauria cridat: "On és, la Nancy?"

Les autoritats estan investigant les motivacions de l'assaltant, que encara no se sap si són de caire polític. El portaveu de Nancy Pelosi, Drew Hammill, ha confirmat els fets en un comunicat.

L'assalt s'ha produït quan falten menys de dues setmanes per a les eleccions de mig mandat, en què està en joc el control de la Cambra i el Senat.

De fet, diversos càrrecs electes nord-americans han alertat que reben més amenaces en els últims anys. Segons la policia del Capitoli, responsable de protegir els membres del Congrés, les amenaces s'han més que duplicat des del 2017.

Nancy Pelosi és la tercera autoritat dels Estats Units, després del president i la vicepresidenta. És, per tant, la segona en la línia directa de successió del president i també la dirigent demòcrata més longeva.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut