Els sindicats d'Iberia faran vaga del 5 al 8 de gener (Reuters/Isabel Infantes)

Els sindicats d'Iberia mantenen la vaga per Reis després del fracàs de l'última reunió

S'han cancel·lat més de 400 vols, una cinquantena amb destí o sortida a Barcelona

RedaccióActualitzat

Sense acord la reunió d'aquesta tarda entre l'aerolínia Iberia i els sindicats per desconvocar la vaga del personal de handling per als dies 5, 6, 7 i 8 d'aquest mes, coincidint amb els Reis i l'operació retorn de les vacances de Nadal per a moltes persones.

La vaga ha fet cancel·lar més de 400 vols de la mateixa aerolínia, Iberia Express i Air Nostrum, un fet que afecta més de 45.000 passatgers. En concret, les anul·lacions afecten una cinquantena de vols amb destí o sortida a Barcelona.

La companyia assegura que ha pogut reubicar el 92% del passatge, sigui en altres vols, dates o horaris, o fent un reemborsament dels bitllets si el client ho ha preferit.

Segons Iberia, es continua treballant per recol·locar la resta de persones, tenint en compte, diuen, la complexitat de les dates.

Els canvis es poden fer a través de la pàgina web d'Iberia, les agències de viatge o el centre d'atenció de la companyia. El telèfon per trucar des d'Espanya és el 900 111 500.

 

L'arrel del problema

La companyia assegura en un comunicat que la vaga no està justificada, ja que els llocs de treball, els salaris i els beneficis socials dels seus empleats es mantindran en les empreses de handling que els absorbeixin. La companyia ha perdut recentment el concurs d'aquest servei en els principals aeroports espanyols (Barcelona, Palma, Màlaga, Alacant, Gran Canària, Tenerife Sud, Eivissa i Bilbao), excepte el de Madrid.  

Els sindicats CCOO, UGT i USO protesten contra la negativa d'Iberia de fer el seu propi handling, però la companyia considera que és inviable econòmicament.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut