Barcelona

Els partits catalans responen amb paraules d'afecte i suport a l'anunci de Maragall

Els líders dels diferents partits polítics catalans han rebut l'anunci de Pasqual Maragall amb paraules d'afecte i suport. L'expresident de la Generalitat ha fet públic que té Alzheimer i immediatament s'han succeït les declaracions dels principals dirigents polítics. Dos d'ells han estat els seus antics companys de govern, amb qui va gestar el Pacte del Tinell que el va portar a la presidència de la Generalitat. Des de l'oposició, també hi ha hagut veus d'elogi i estima a la personalitat de l'expresident.

Actualitzat

El conseller d'Interior i Relacions Institucionals i líder d'Iniciativa, Joan Saura, li ha expressat el seu afecte i total suport. L'ecosocialista ha parlat de la "valentia personal" implícita en l'anunci de Maragall. Saura assegura que té "un record extraordinari políticament" de Pasqual Maragall, per qui diu que sent un "afecte personal importantíssim" tot i les diferències que van tenir en determinats moments. El dirigent d'ICV recalca que Maragall es mereix tot el seu suport personal i emocional.

Des d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira ha tingut paraules d'elogi envers Pasqual Maragall. El dirigent independentista ha lloat el "gest emotiu i valent" de l'expresident català en anunciar públicament que té la malaltia de l'Alzheimer. Creu que el gest l'honora i el revela com "una persona digna i valenta". Carod li ha enviat "una abraçada molt forta" i ha parlat de Maragall com el tipus d'home que "en els moments més durs més creix en el seu interior la seva dignitat i el seu convenciment de poder modificar, amb la seva voluntat, el curs de les coses". El president d'ERC considera que, amb el seu anunci, Maragall "s'ha situat en el centre, no només dels seus compatriotes, sinó de l'afecte i l'estima personal de tota la societat catalana".

També n'ha parlat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que ha explicat que pot parlar des del punt de vista personal perquè coneix bé l'expresident. Duran ha lamentat que tingui la malaltia.

Més paraules d'elogi són les que ha rebut per part del partit que ha representat activament durant 29 anys de vida política. La dirigent del PSC i ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha destacat com un "gest valerós i que l'honora" el fet que Maragall hagi comunicat que està malalt públicament. Per part dels socialistes, ha afegit, "sempre comptarà amb tot l'afecte, suport i reconeixement". Chacón ha llançat un missatge ben clar: "Pasqual: ets una gran persona, una abraçada molt forta".

El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat que "amb carnet o sense", Maragall "tindrà l'amor i l'afecte de la família socialista". En una visita a la Segarra, el primer secretari del PSC ha afirmat que Maragall "ha demostrat tenir una valentia i un coratge que l'honra" i creu que "la notícia de la seva malaltia està per damunt d'altres manifestacions que hagi pogut fer" en els darrers dies.

"És un dels actors clau de la història política democràtica del nostre país". D'aquesta manera ha expressat el seu elogi a l'expresident el líder del Partit Popular de Catalunya, Daniel Sirera, que ha recordat que Maragall "ha demostrat sobradament que és una persona forta, valenta i apassionada tant políticament com personalment". Sirera ha expressat la seva solidaritat i la del seu partit cap a Maragall i cap a tots els afectats d'Alzheimer.

Un dels diputats que haurà compartit menys espai polític amb Maragall, per edat i per curta trajectòria, és Albert Rivera. El president de Ciutadans-Partit de la Ciutadania s'ha mostrat sorprès per la notícia i ha manifestat el seu suport a Maragall "al marge de les diferències polítiques" existents. Rivera ha explicat que parlarà directament amb l'expresident "per col·laborar-hi en allò que calgui", i que ha viscut i patit la malaltia de ben a prop amb la mort de la seva àvia, víctima d'Alzheimer.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut