Barcelona

Pasqual Maragall anuncia que fa uns mesos li van diagnosticar la malaltia de l'Alzheimer

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat avui que des de fa uns mesos té la malaltia d'Alzheimer. Maragall ho ha fet públic a les portes de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, on visitava la unitat que investiga la malaltia. Segons ha afirmat, l'anunci es deu als "rumors" que ja circulaven sobre el seu estat de salut, i ha expressat la seva voluntat d'afrontar aquesta "nova etapa" amb optimisme i al costat de la família i els amics.

Actualitzat
Maragall ha volgut acabar amb els "rumors" sobre el seu estat de salut que ha assegurat que circulaven des de feia unes setmanes, alguns "interessats" i poc científics, i finalment ha anunciat que "fa uns mesos em van diagnosticar un principi de la malaltia d'Alzheimer". Ho ha comunicat a les portes de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, després d'una visita a la Unitat de la Memòria i el Laboratori d'Investigació d'Alzheimer.

"Vam fer els Jocs Olímpics, vam fer, aprovar i referendar l'Estatut, i ara anirem per l'Alhzeimer". Amb aquesta proclama, com si es dirigís a un auditori en un míting polític tal com ha fet al llarg dels darrers 29 anys, l'exalcalde de Barcelona, expresident de la Generalitat i des d'ahir exmilitant socialista confés ha disparat el tret de sortida de la seva lluita contra la degeneració neuronal.

Acompanyat de la seva dona, Diana Garrigosa, i d'amics íntims, Maragall ha mostrat la seva cara més optimista afirmant que "a cap lloc hi ha escrit que la malaltia sigui invencible". L'exlíder dels socialistes ha expressat la voluntat de "derrotar la malaltia" acompanyat de tots aquells que vulguin i el puguin ajudar.

L'objectiu d'aquesta nova etapa que ara inicia és col·laborar en la lluita contra l'Alzheimer, tant amb institucions com amb associacions d'afectats. Ho farà, ha dit, des de la perspectiva d'un "exemplar privilegiat".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut