Els partits tanquen la campanya apel·lant al vot útil dels indecisos

RedaccióActualitzat

Crides al vot útil als actes de final de la campanya per a les eleccions generals de diumenge. Els independentistes ho fan des de les seves diferències estratègiques. El PSC i Sumar-En Comú Podem demanen concentrar el vot contra el PP i Vox, mentre que els populars criden a una majoria àmplia per no dependre de l'extrema dreta.

Aquest és el resum de les últimes hores de campanya:

 

Davant les quatre columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, ERC ha refermat el seu missatge, i ha deixat clar que les condicions que posa sobre la taula --dèficit fiscal, Rodalies i negociació-- per a una hipotètica investidura, si arriba el moment, es poden assumir malgrat l'oposició d'aquests dies de Sánchez. Els republicans també han afegit que no és democràticament sa criticar les millores en drets aprovades els darrers anys que el seu grup ha negociat.

Junts, per la seva banda, ha presentat el seu compromís per Catalunya, on assegura que cal lluitar contra els partits espanyols que volen arrossegar Catalunya a l'autonomisme i també ha llançat retrets a ERC perquè --diuen-- volen esborrar l'1 d'Octubre.

La CUP assegura que el seu és el vot contra el feixisme i contra el règim del 78; un règim que ha permès --assegura-- que l'extrema dreta de Vox passés de la marginalitat a seure al Tribunal Suprem en el judici contra els polítics independentistes. Diuen, però, que el PSOE també en forma part, permetent l'espionatge amb Pegasus, infiltrant policies als moviments de l'esquerra independentista o no assumint responsabilitats per les persones mortes a la tanca de Melilla. La CUP respon a la nova negativa de Pedro Sánchez a negociar un referèndum.

És per això que la CUP ha triat la plaça d'Urquinaona com a símbol de la lluita al carrer durant les protestes postsentència del 2019. L'històric independentista Carlos Castellanos o el fotoperiodista Jordi Borràs són algunes de la seixantena de persones que han signat un manifest a favor de la CUP.

 

El PSC tanca aquesta campanya amb un acte sobre les polítiques feministes del govern de Pedro Sánchez, com la reforma laboral i la pujada del salari mínim i amb el compromís d'ampliar el permís de maternitat fins a les 20 setmanes. La candidata Meritxell Batet ha demanat el vot especialment de les dones, per evitar el retrocés que pronostica amb un govern de la dreta.

També Aina Vidal ha reivindicat que només un govern d'esquerres, amb Sumar-En Comú Podem, pot frenar la dreta i l'extrema dreta.

La secretària general del PP ha seguit fent campanya a Catalunya. Cuca Gamarra ha reclamat una majoria contundent, ha dit, per no dependre de Vox.

I Roger Montañola ha defensat que la força l'ha de tenir un partit com el PDeCAT, amb seu a Catalunya, i no pas partits centralistes, com creu que són el PP i el PSOE.

 

Dos manifestants que protestaven diumenge contra Vox en un míting a Badalona denuncien Garriga

Dos dels manifestants que protestaven diumenge contra Vox en un míting a Badalona han decidit presentar cadascú una denúncia al jutjat de la ciutat per aquesta actitud violenta del líder del partit d'extrema dreta a Catalunya, Ignacio Garriga.

Un dels denunciants ha presentat vídeos i fotografies com a prova, i acusa Garriga d'haver alterat l'ordre públic i d'haver intentat agredir-lo a ell i a altres ciutadans. Una segona denúncia sosté que el dirigent de Vox anava acompanyat de persones amb tatuatges nazis.

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23JERCJuntsCUPPSCSumarPPPDeCAT
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut