Barcelona

Els Mossos treuen l'activista que encara era dins del Banc Expropiat de Gràcia

Els agents han entrat al local fent un forat a la xapa i l'han tornat a tapiar un cop el jove ha sigut fora

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han tret del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona l'activista que s'havia quedat a dins del local des del cap de setmana. El jove ha quedat en llibertat.

Després que el col·lectiu ha anunciat que un jove havia aconseguit amagar-se al banc, els agents han muntat un dispositiu per tornar-lo a desallotjar. Els agents hi han accedit fent un forat a la xapa del lateral del local i hi han entrat amb un gos ensinistrat. També s'hi han desplaçat efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques, que han certificat que el noi estava en bon estat de salut. 

El col·lectiu del Banc assegura que han mantingut el jove durant les últimes 72 hores dins del local que els agents van tancar el cap de setmana. El grup assegura que, superat aquest termini, no el podien fer fora sense la intervenció d'un jutge. La policia, però, manté que la seva actuació s'empara en la legalitat, sense especificar res més. 

La resposta del Banc Expropiat a l'operatiu policial ha estat una concentració a la plaça de la Revolució, a tocar del Banc, per reivindicar-se i donar suport a l'activista.

La protesta ja ha acabat. 

 

La presència del jove s'ha fet pública a través d'un vídeo on mostren un jove, amb la música de Doraemon de fons, que explica que durant el desallotjament del cap de setmana es va amagar dins un moble buit per dins i que els agents no el van trobar, i que per passar aquests dies ha comptat amb un matalàs, menjar, aigua i llum.

A les dotze del migdia ha expirat el termini de 72 hores que els Mossos tenen per considerar com a delicte la usurpació de l'espai i desallotjar-lo immediatament. En aquest sentit, han argumentat que l'ocupant ja ha constituït una nova llar a la travessera de Gràcia i que el propietari hauria de començar un nou procés legal, ja que ara només es podria desallotjar per ordre judicial.

El Banc Expropiat havia anunciat en el seu vídeo que els propers dies el netejarien i hi farien petites obres per fer-lo acollidor i "donar-li vida". A més, havien convocat un brindis per celebrar la reocupació.

En l'operatiu de diumenge, els Mossos que van fer fora divuit membres del Banc Expropiat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut