Una UCI de covid a Cleveland, als Estats Units (Reuters/Shannon Stapleton)
Una UCI de covid a Cleveland, als Estats Units (Reuters/Shannon Stapleton)

Els morts per covid aquest 2022 superen el milió, segons l'OMS

L'Organització Mundial de la Salut insisteix en la necessitat de la vacunació i demana arribar a la xifra del 70% de la població immunitzada

Redacció/Agències

Més d'un milió de persones han mort aquest any per covid-19 arreu del món, segons l'Organització Mundial de la Salut.

La xifra real, però, podria ser molt més elevada. Tot i que l'any 2021 es van registrar més de 3,5 milions de morts per covid arreu del món, actualment molts països no fan seguiment ni notifiquen els casos i les morts amb la mateixa precisió que en els primers mesos de la pandèmia.

El secretari general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha insistit en la necessitat de vacunar per aconseguir tenir un 70% de la població immunitzada.

El cap de l'OMS ha lamentat que continuï morint gent en un moment en què hi ha totes les eines necessàries per evitar-ho:

"Hem creuat la tràgica fita d'un milió de morts notificades per covid-19 en el que portem d'any. No podem dir que estem aprenent a viure amb la covid-19 quan només aquest any han mort un milió de persones, quan tenim totes les eines necessàries per prevenir aquestes morts."

L'OMS demana recursos per fer arribar dosis de les vacunes als deu països on encara hi ha menys d'un 10% de la població vacunada.

Vacunació infantil per prevenir la covid a Montreal
Vacunació infantil per prevenir la covid a Mont-real (Reuters/Christinne Muschi)

Tedros Adhanom Ghebreyesus ha assenyalat que la vacunació al món continua sent molt desigual, perquè hi ha països on el 100% dels sanitaris i les persones de la tercera edat han rebut alguna de les vacunes aprovades.

A hores d'ara, un terç de la població mundial segueix sense vacunar, incloent-hi dos terços dels treballadors sanitaris i tres quarts dels adults de més edat dels països amb baixos ingressos, segons el dirigent de l'OMS:

"Un cop més demano a tots els governs que facin esforços per vacunar tots els treballadors sanitaris, gent gran i altres grups de risc, perquè el 70% de tota la població estigui vacunada".

Segons l'últim informe epidemiològic de l'OMS sobre l'evolució de la covid-19, els nous casos han disminuït un 9% l'última setmana, tot i que una de les causes d'aquesta tendència és la dràstica reducció del nombre de proves de diagnòstic que es fan, ja que això no permet detectar tots els casos.

Més de sis milions de morts en dos anys i mig

Des de l'aparició dels primers casos, a la Xina a finals del 2019, arreu del món han mort 6,4 milions de persones, segons els càlculs de l'OMS.

D'aquestes morts, 2,8 milions s'han produït al continent americà, i dos milions més a Europa.

Testos massius de coronavirus al Tibet
Testos massius de coronavirus al Tibet (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus OMSCovid-19
Anar al contingut