Els macrobotellons es mouen a la platja del Bogatell de Barcelona, amb menys incidents

Segona nit consecutiva d'aldarulls durant la concentració de milers de joves davant del litoral, amb diversos joves ferits per agressions i alguns intents de robatori

Actualitzat

El blindatge de la plaça Espanya per part dels Mossos d'Esquadra no ha evitat un nou macrobotelló aquesta nit de dissabte a Barcelona; simplement ha canviat la ubicació. Hi han participat 30.000 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona.

Milers de joves s'han reunit a la platja de la ciutat, i els últims en marxar ho han fet cap a dos quart de vuit del matí. Des de les vuit, diverses brigades de neteja treballen per recollir tota la brossa que ha quedat a la zona.

La platja del Bogatell és un dels punts amb una concentració més gran de persones però també hi ha hagut botellots a altres punts del litoral o al passeig de Sant Joan. Els joves s'han concentrat a la sorra, el passeig Marítim i les zones enjardinades. 

Com ja va succeir la nit de divendres, durant la concentració s'han produït incidents, tot i que menys importants que els registrats a la plaça Espanya, segons fonts de la Conselleria d'Interior.

La majoria dels joves s'han concentrat a la platja del Bogatell (Jordi Pujolar / ACN)

Tot ha començat a partir de les 3 de la matinada: les unitats antiavalots de la Guàrdia Urbana han rebut una considerable pluja d'ampolles per part d'uns quants joves que no han tolerat bé l'arribada dels uniformats.

Aquest matí els serveis de neteja recollien escombraries abandonades a la platja.

Deixalles abandonades al Passeig Marítim de la Nova Icària, aquest diumenge al matí
Deixalles abandonades al Passeig Marítim de la Nova Icària, aquest diumenge al matí (ACN/Blanca Blay)

 

30 detinguts i diversos ferits

Els Mossos d'Esquadra han detingut 30 persones en diferents punts de Barcelona, principalment a la zona de platges i al centre de la ciutat. Se'ls relaciona amb robatoris violents, robatoris amb força, furts, atemptats als agents de l'autoritat i desordres públics. 

El director dels Mossos, Pere Ferrer, ha dit en declaracions al 324 que hi havia un grup que "anava a buscar brega, a fer pillatges" i que "no eren ni molt menys la majoria de gent que feia el botellot":

"Són delinqüents oportunistes que sense el botellot no tindrien l'empara del grup de gent que dificulti l'operativa policial, pero els Mossos, amb agents de paisà i la unitat de drons, han pogut fer-ne un seguiment i, en el moment que s'apartaven de la multitud, fer una detenció "més quirúrgica" sense haver de fer una intervenció excessiva que hagués complicat la situació"

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha agrait l'actuació policial i ha dit que "la policia no ha estat en absolut absent".

Ha explicat que han estat vandalitzats tres establiments de restauració, entre els quals un Mc Donald's. 

Els Mossos han explicat que cap a les 4 de la matinada se n'ha produït un en un restaurant de la zona de platges i la policia hi ha detingut sis persones, que serien els autors del robatori amb força, i quatre més que feien pillatges a dins del local, segons els Mossos.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha comunicat als Mossos 39 assistències mèdiques, la majoria de les quals per intoxicacions etíliques i policontusions, entre d'altres.

 

Pillatges, baralles i persecucions

Agents infiltrats de paisà han interceptat alguns dels provocadors de les múltiples baralles que s'han produït durant la concentració:

La nit ha tornat a ser molt difícil per als equips sanitaris del SEM. Han fet força intervencions per joves ferits per intents de robatori i agressions.

També s'ha produït almenys un cas d'assalt i robatori en un local: el restaurant L'Escamarlà.

La Guàrdia Urbana ha informat que en alguns establiments pròxims a la zona del Port Olímpic, a més del centre comercial Nova Icària, s'han produït algunes trencadisses. S'han trencat portes i finestres de locals del passeig marítim.

També s'han cremat algunes motocicletes a l'avinguda del Litoral, senyals de trànsit que han arrencat del terra.

Segons els Mossos, cap a les sis de la matinada hi ha hagut incendis de contenidors i motocicletes a càrrec de diversos grups violents d'esvalotadors. Han llançat ampolles als serveis d'emergència. La policia ha hagut de protegir l'actuació dels Bombers. En total han apagat el foc a quatre contenidors, 14 motocicletes i una bicicleta en diferents punts de la ciutat.

Durant la matinada s'han cremat algunes motocicletes (Jordi Pujolar / ACN)
Els bombers han intervingut per apagar petits incendis produïts en actes bandàlics (Jordi Pujolar / ACN)

Durant les primeres hores de la nit també s'han detectat concentracions pròximes a plaça Espanya, com el parc de Joan Miró, que ha pogut ser desallotjat.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana mantindran un dispositiu preventiu de seguretat a la Plaça Espanya aquest diumenge a la nit coincidint amb el darrer dia de les Festes de la Mercè.

Segons ha informat la policia catalana, l'operatiu serà "dinàmic" i s'adaptarà a la situació en cas que hi hagi aglomeracions en altres punts de la ciutat.

Agents dels Mossos d'Esquadra controlen l'accés als voltants de plaça Espanya (Jordi Pujolar / ACN)

ARXIVAT A:
La Mercè
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut