43 ferits, 13 per arma blanca, i 22 detinguts en el macrobotelló a la plaça Espanya

40.000 persones s'han concentrat al voltant de la plaça Espanya en un macrobotelló sense precedents

Actualitzat

Un macrobotelló a la plaça Espanya i els seus voltants ha acabat aquest divendres a la nit amb greus aldarulls i destrosses. S'hi han reunit fins a 40.000 joves i s'hi han produït incidents que han acabat amb la detenció de 22 persones i amb l'assistència mèdica de 43 persones ferides, 13 de les quals per arma blanca.

Del total de ferits, 17 tenien lesions de caràcter lleu, 23 persones més estaven en estat menys greu i n'hi ha 3 amb ferides greus. 29 dels ferits han estat traslladats a hospitals i centres ambulatoris, mentre que als 14 restants se'ls ha donat l'alta in situ.

Així ho ha anunciat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que ha qualificat aquest macrobotelló com "un problema d'ordre públic" i ha declarat que s'investiga també una "possible" agressió sexual.

"Ha estat una explosió d'incivisme."

Batlle ha explicat que els aldarulls han començat a la confluència entre l'avinguda de Maria Cristina i l'avinguda de Rius i Taulet, on hi ha hagut un apunyalament en què algunes persones han arribat a atacar el personal que oferia el suport sanitari.

Diversos sanitaris del SEM s'han desplaçat per atendre la persona ferida, mentre els protegien diversos agents de la Guàrdia Urbana. En aquest moment, un grup de joves ha atacat els policies mitjançant el llançament d'objectes, i fins i tot han calcinat dos vehicles policials.

Alguns participants en aquest macrobotelló han cremat dos cotxes de la Guàrdia Urbana, contenidors i arbres, i han fet caure motos a terra. Les destrosses no han acabat aquí: bona part dels vidres de la façana del Palau de Congressos i han intentat fer una barricada. També han quedat malmesos diversos vehicles estacionats a la zona i diferents elements del mobiliari urbà.


Alguns comerços han patit pillatge en els seus establiments

La Guàrdia Urbana ha mirat de desallotjar-los, però alguns dels concentrats els han llançat objectes i pedres. Vídeos penjats a Twitter mostren com els concentrats llancen objectes com ara ampolles de vidre als agents que intenten dispersar-los. També s'hi veuen arbres i contenidors en flames i deixalles pertot arreu.

Quan agents antidisturbis de la Guàrdia Urbana s'han personat al Palau de Congressos per acabar amb els incidents, han estat atacats per alguns dels assaltants amb el llançament d'ampolles de vidre que els han fet retrocedir, segons reflecteixen diversos vídeos publicats a les xarxes socials.

Aquestes imatges han estat publicades a Twitter per una periodista d'El Periodico:

En aquest altre vídeo es veu com els antidisturbis han desallotjat la zona:

Les persones que es concentraven en aquesta zona omplien des del vespre l'espai des de més amunt de la Font Màgica fins a l'inici de la carretera de Sants. La Guàrdia Urbana intentava evitar que envaïssin els carrils d'aquesta plaça tan transitada.

El botelló no s'ha acabat fins al matí. A l'àrea de l'avinguda Maria Cristina i plaça Espanya s'ha fet de dia amb nombrosos desperfectes al mobiliari urbà, alguns vehicles cremats i una gran quantitat de vidres trencats i escombraries escampades per la via pública, testimonis de la "batalla campal" en què ha derivat el macrobotelló.

De cara a aquesta nit de dissabte, Batlle ha anunciat canvis en el dispositiu policial per evitar que es repeteixin escenes com la de la matinada passada.

Aquest macrobotelló arriba després d'una primera nit on es van concentrar 15.000 persones sense que es produïssin incidents.

ARXIVAT A:
La MercèAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut