Controls policials a plaça Espanya, aquest dissabte a la nit
Barcelona

Més controls en l'accés a plaça Espanya per evitar botellons i incidents vandàlics

Hi ha hagut més agents uniformats i de paisà perquè no es repetissin aldarulls com els de divendres a la nit

Actualitzat

Després que la nit passada la plaça Espanya de Barcelona es convertís en un macrobotelló amb 40.000 joves que va acabar amb diversos incidents, aquest dissabte els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han ampliat els controls d'accés a la zona per evitar que es repetis la situació durant les festes de la Mercè.

Segons la nota dels Mossos, els dos cossos policials treballaran de manera coordinada per fer controls, tancaments i filtres d'accés la zona de la plaça Espanya. El dispositiu de seguretat, format per efectius d'ordre públic, de seguretat ciutadana uniformats i de paisà, vol "minimitzar i prevenir incidents que hi pugui haver en el marc del botelló".

Els agents revisen les bosses de les persones que accedeixen a aquesta àrea per veure si porten begudes alcohòliques. No es descarta que es pugui tancar l'accés a alguna zona de la plaça Espanya o l'avinguda Maria Cristina.


22 detencions

Segons la policia, els aldarulls d'aquesta nit de divendres, que han acabat amb 22 persones detingudes, han començat quan un grup de persones violentes haurien atacat efectius uniformats de la Guàrdia Urbana mentre assistien una víctima d'una agressió.

Alguns participants en aquest macrobotelló també han cremat dos cotxes de la Guàrdia Urbana, contenidors i arbres, i han fet caure motos a terra. Les destrosses no han acabat aquí: s'han trencat bona part dels vidres de la façana del Palau de Congressos i han intentat fer una barricada. També han quedat destrossats diversos vehicles estacionats a la zona i diferents elements del mobiliari urbà.

Després del macrobotelló de la UAB

El reforç policial per aquesta nit de dissabte arriba en ple debat sobre com s'han de contenir els macrobotellons i uns dies després de la festa del cap de setmana passat a la UAB, en què 8.000 joves van desbordar el campus de Bellaterra i els accessos dels Ferrocarrils. En aquella ocasió, també hi va haver dues agressions -una de sexual i una d'homòfoba-, destrosses i baralles, però els Mossos no hi van intervenir.

A més, els cossos policials han denunciat la falta de suport després d'episodis també com el de Tiana, on un grup de joves va empaitar els agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana.

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut