Jocs Olímpics

Els Jocs Olímpics de Londres arrenquen amb la cerimònia inaugural

Aquest divendres, a les deu de la nit hora catalana, han arrencat els Jocs Olímpics de Londres amb la cerimònia inaugural, que se celebra a l'estadi olímpic de la capital britànica. L'espectacle, dirigit pel cineasta Danny Boyle, porta per títol "Isles of wonder" (Les illes encantades) i pretén ser una mirada a la història de les illes Britàniques.

Actualitzat
Aquest divendres, a les deu de la nit hora catalana, arrenquen els Jocs Olímpics de Londres amb la cerimònia inaugural, que se celebrarà a l'estadi olímpic de la capital britànica. L'espectacle, dirigit pel cineasta Danny Boyle, portarà per títol "Isles of wonder" (Les illes encantades) i pretén ser una mirada a la història de les illes Britàniques.

Després d'algunes relliscades organitzatives (desajustos pressupostaris, problemes amb l'empresa contractada per a la seguretat, errors diplomàtics, etc.), Londres espera paralitzar el món amb una cerimònia necessàriament espectacular, si tenim en compte que tindrà un cost de més de 34 milions d'euros i comptarà amb la participació de 10.000 voluntaris.. 

Com no podia ser d'altra manera, la cerimònia farà referència a alguns dels elements més representatius de l'imaginari britànic i londinenc, com ara William Shakespeare, la revolució industrial, els miners gal·lesos, James Bond, Harry Potter o David Beckam. En l'aspecte musical, Paul McCartney serà l'encarregat de tancar una cerimònia eclèctica, on sonaran des dels Sex Pistols a Muse, passant per Vangelis o Pink Floyd.

Tot i que s'han produït algunes filtracions sobre aspectes determinats de l'espectacle, l'organització ha aconseguit mantenir el secret sobre com serà i on se situarà el peveter, així com qui serà l'encarregat d'encendre'l. L'enemic principal de la festa, tal com indiquen les previsions menys optimistes, serà l'amenaça de pluja que plana sobre la capital londinenca després d'uns dies de bon temps.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut