Egipte

Els investigadors creuen que una bomba va fer caure l'avió rus

Un membre de l'equip diu que hi ha un 90% de possibilitats que el soroll que se sent a les caixes negres sigui l'explosió d'una bomba

RedaccióActualitzat

L'equip d'investigadors que estudien la caixa negra de l'avió que va caure dissabte passat a la península del Sinaí asseguren que el soroll que va enregistrar la caixa abans de caure el va produir, "amb un 90 per cent de probabilitats", una bomba.

D'aquesta manera ja es dóna pràcticament per segura la versió d'un atemptat.

Fa menys de 24 hores, el mateix equip considerava que era prematur relacionar el soroll que se sentia a l'últim segon de la gravació amb una explosió.

L'equip d'investigadors el componen 58 persones de diverses nacionalitats: hi ha egipcis, russos, francesos, alemanys i irlandesos que treballen per aclarir els fets.

Des d'un primer moment, sobretot Rússia, s'ha resistit a creure en la teoria de l'atemptat, i no es va voler donar credibilitat a una reivindicació que va fer un grup vinculat a Estat Islàmic.

Des de divendres, però, arran d'unes filtracions de mitjans francesos citant fonts de la investigació, la hipòtesi d'una bomba a bord va anar guanyant consens.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut