El Caire

Egipte diu que encara no hi ha conclusions sobre les causes del sinistre de l'avió rus

Les autoritats egípcies estan molestes amb els serveis secrets britànics i francesos per les filtracions de detalls de la investigació que reforcen la tesi d'un atemptat

RedaccióActualitzat

Fonts oficials egípcies han confirmat que la caixa negra de l'avió sinistrat al Sinaí va registrar un soroll a l'últim segon de la gravació, però consideren que és prematur relacionar-lo amb una explosió.

El cap de la comissió d'investigació, Aiman al-Muqadem, ha afirmat que encara no es poden determinar les causes del sinistre de l'avió rus que la setmana passada es va desintegrar en ple vol.

Egipte es resisteix, doncs, a donar per bona la hipòtesi de l'atemptat. Les primeres conclusions sobre l'anàlisi de les caixes negres de l'avió no han aportat cap dada concloent, segons ha dit el cap dels investigadors en una roda de premsa aquest dissabte al Caire. En aquest moment, un equip de 58 investigadors egipcis, russos, francesos, alemanys i irlandesos treballen per aclarir els fets. 

Les autoritats egípcies estan molestes amb els serveis secrets britànics i francesos per les filtracions de detalls de la investigació que reforcen la tesi d'un atemptat. Acusen les potències estrangeres de falta de col·laboració i els retreuen que els hagin amagat informació que després s'ha filtrat a la premsa.

La crítica és sobretot perquè mitjans francesos, que citen fonts de la investigació, afirmen que les gravacions de les caixes negres revelen que tot era normal fins que se sent el soroll d'una explosió i després -diuen literalment- "res més".

Mentrestant, i mentre s'espera la conclusió de la investigació, hi ha força consens a donar per bona la hipòtesi d'una bomba a bord. I alguns països occidentals actuen en conseqüència.

El Regne Unit i Rússia han suspès els vols a Egipte i disposen de tot el necessari perquè uns 90.000 turistes tornin del Sinaí sense problemes. França i Espanya recomanen no viatjar-hi. I els Estats Units han incrementat la seguretat als seus aeroports.

De moment, l'exèrcit ja s'ha desplegat a l'aeroport de Sharm al-Sheik, per garantir, segons el govern egipci, la seguretat dels turistes.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut