Els escombriaires de Salt tornen a recollir la brossa després de 21 dies de vaga

Han desconvocat la vaga que mantenien des del dia de Nadal després d'una reunió de prop de 17 hores que ha acabat de matinada

RedaccióActualitzat

La quarta reunió de mediació ha estat la definitiva i ha posat fi a 21 dies de vaga i carrers plens de brossa a Salt. Els escombriaires han arribat a un acord amb l'empresa i han desconvocat la vaga després d'una reunió maratoniana -de prop de 17 hores- que ha acabat a quarts de cinc de la matinada, amb la posterior assemblea dels treballadors, que ha ratificat l'acord.

Després de l'entesa amb l'empresa, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), els escombriaires s'han posat a recollir les piles de brossa dels carrers des primera hora del matí.

L'Ajuntament va donar aquest divendres 24 hores a les parts per posar-se d'acord o si no hi posaria una altra empresa a netejar. Segons Salut Pública, al municipi ja hi havia greu risc d'insalubritat.

L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, remarcava que en cap cas es vulneraria el dret a vaga dels treballadors, sinó que es volia garantir la salubritat dels saltencs.

Contenidors plens d'escombraries del carrer Major de Salt el 14 de gener de 2022
Contenidors plens d'escombraries al carrer Major de Salt, aquest divendres (ACN/Aleix Freixas)

Segons el consistori, durant aquest temps no s'han complert els serveis mínims. Asseguren que el 81% de les illes de contenidors s'han buidat tres o menys vegades i n'hi hauria sis que no s'han buidat mai. Els treballadors però asseguren que els serveis mínims s'estaven complint i, a més, feien serveis especials en zones on s'acumulava molta brutícia per evitar problemes de salubritat.

La vaga de recollida d'escombraries de Salt va començar la nit del 25 de desembre. Els sindicats la van convocar al·legant dos motius: per una banda, la falta d'un conveni laboral i la contractació del personal eventual. Per l'altra, consideraven que hi havia pocs camions i molt vells i una plaga de rates.

La vaga s'ha acabat però segueixen el seu curs les denúncies del comitè d'empresa a Inspecció de Treball contra l'Ajuntament i FCC per haver portat treballadors d'altres localitats a netejar els carrers per complir amb els serveis mínims.

ARXIVAT A:
Drets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut